•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

L-au ales, iar acum i-au făcut lista de priorităţi. SONDAJ: Ce cred românii că trebuie să facă prima dată Klaus Iohannis când ajunge la Cotroceni

10 dec 2014 467 afisari
L-au ales, iar acum i-au făcut lista de priorităţi. SONDAJ: Ce cred românii că trebuie să facă prima dată Klaus Iohannis când ajunge la Cotroceni

Românii consideră că preşedintele trebuie să aibă ca principale priorităţi crearea locurilor de muncă şi respectarea legilor şi a Constituţiei, relevă un sondaj Inscop remis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, majoritatea respondenţilor cred că preşedintele ales, Klaus Iohannis, va fi un şef de stat diferit de Traian Băsescu, că acesta ar trebui să colaboreze cu guvernul condus de Victor Ponta şi că este bine ca preşedintele şi premierul să fie din tabere politice diferite. În plus, cei chestionaţi cred în majoritate că alegerile i-au unit pe români şi sunt mulţumiţi de rezultatul prezidenţialelor.

Astfel, potrivit Inscop, românii consideră că priorităţile preşedintelui sunt, în ordine: să creeze locuri de muncă — 34,1% (faţă de 32% în septembrie), să garanteze respectarea legilor şi a Constituţiei — 31,3% (33,6% în septembrie), să combată corupţia — 18% (18,9% cu trei luni în urmă), să conducă politica externă şi de securitate naţională a României — 10,2% (9,2% în septembrie), să susţină măsuri de protecţie socială — 4,8% (faţă de 5,6% la măsurătoarea precedentă), iar 1,5% (0,6% în septembrie) nu ştiu sau nu răspund.

"Se poate observa că, deşi măsurătoarea din septembrie este făcută înainte de alegeri şi cea din decembrie după acestea, nu sunt modificări semnificative în lista de priorităţi, deci ele nu au fost legate de aşteptările publicului privind unul sau altul dintre candidaţi, ci au ţinut mai degrabă de profilul pe care românii îl dau funcţiei prezidenţiale", afirmă Darie Cristea, coordonator de proiecte Inscop.

Sondajul relevă că principalele îngrijorări ale românilor sunt: diminuarea veniturilor — 23% (16% — în mai, 20,2% — în februarie), starea de sănătate — 20,1% (17% — mai, 15,4% — februarie), creşterea preţurilor — 19% (24,5% — mai, 25,5% — februarie), pierderea locului de muncă—14,5% (22,7% — mai, 23,8% — februarie), posibilitatea unui conflict în zonă — 9,1% (9,9% — mai, 4,1% — februarie), producerea unor calamităţi naturale — 3,6% (2,6% — mai, 3,3% — februarie), alte probleme — 2,1% (3,7% — mai, 3,6% — februarie), 1,2% — deteriorarea mediului înconjurător (2,4% — mai, 2,7% — februarie). La această întrebare 0,7% (1,1% — mai, 1,4% — februarie) au dat răspunsul nu ştiu sau nu au răspuns.

De asemenea, 74,2% dintre respondenţi cred că alegerile prezidenţiale i-au unit pe români, în timp ce 25,8% susţin că alegerile i-au dezbinat.

Cercetarea arată şi că 71,7% dintre români se declară mulţumiţi de rezultatul prezidenţialelor (procent din totalul de răspunsuri), în timp ce 28,3% afirmă contrariul.

Conform sondajului, 76,5% cred că preşedintele ales, Klaus Iohannis, va fi un preşedinte diferit faţă Traian Băsescu (procent calculat din totalul de răspunsuri), iar 23,5% că va fi un preşedinte la fel ca actualul şef al statului. Din cei care au răspuns la această întrebare, 60,5% spun că Iohannis ar trebui să colaboreze cu guvernul condus de Victor Ponta, în timp ce 39,5% cred că preşedintele ales nu ar trebui să colaboreze cu guvernul Ponta.

"Este posibil ca opţiunile de răspuns pe această problemă să sufere modificări şi în următoarea perioadă, în funcţie de mesajele ce vor fi emise pe scena politică de preşedintele ales, de premier, de cele două mari partide — PSD şi PNL—, sau de evenimentele din interiorul PSD, de exemplu. Există multe variabile necunoscute în acest caz", mai spune Darie Cristea.

În plus, 56,9% dintre cei care au răspuns consideră că este mai bine ca preşedintele şi prim-ministrul să fie din tabere politice diferite, pentru a se controla reciproc, în timp ce 43,1% susţin opusul acestei variante.

Sondajul relevă şi că 93,4% dintre români văd corupţia ca un fenomen care afectează absolut toate partidele politice, în timp ce 6,6% consideră corupţia un fenomen care afectează un singur partid politic.

"Barometrul Inscop-Adevărul despre România" a fost realizat de Inscop Research la comanda "Adevărul" în perioada 27 noiembrie — 2 decembrie. Volumul eşantionului a fost de 1.076 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 39 de judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un total de 73 de localităţi (oraşe mari, medii şi mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populaţiei din 2011.

Comentarii