•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Generaţia cu cheia de gât e cheia acestor alegeri: ne-am săturat să tot fugim din ţară!

6 nov 2014 2920 afisari
Generaţia cu cheia de gât e cheia acestor alegeri: ne-am săturat să tot fugim din ţară!

Există un loc în care n-a ajuns Victor Ponta. Generaţia 18-34, generaţia cu cheia de gât e, azi, dacă vrea să fie, cheia.

Am fost ieri să îl văd pe Victor Ponta. La Guvern, acolo unde strada e departe şi puterea, pulverizată în aer, se trage involuntar pe nări. L-am văzut aşezat la masa masivă, cu două şiruri de holograme gata să treacă drept miniştri în lateral. Am fost ieri să-l văd pe Victor Ponta ca să aflu cum se vede el însuşi. Iar Victor Ponta mi-a arătat: se vede deja preşedinte.

"Nu mai lăsăm guvernului viitor - din care, sigur, dumneavoastră veţi face parte - datorii de plătit", anunţă emfatic din primele trei fraze. În vorbele lui goale, dar studiate, rostite apăsat, nimicuri ambalate în schimbări esenţiale se amestecă de-a valma. Dar Ponta merge pe nerăsuflate mai departe. Până la Cotroceni, unde se vede instalat deja. "Seara, chiar dacă sunt ales preşedinte, dacă este vreun român care rămâne şi nu poate să voteze, plecaţi toţi din funcţii, da?". Furia mimată se uită însă uşor. "Vom lucra împreună din diverse poziţii publice pe care le vom ocupa. Astăzi o să discutăm în coaliţie şi persoana sau persoanele pe care le vom susţine pentru funcţia de prim-ministru, deci cu care veţi lucra dumneavoastră în mod direct, nu sunt surprize foarte mari", mai spune uitându-se în gol ca în oglindă, în timp ce Liviu Dragnea învârte în mandibulă o gumă.

De ce e Victor Ponta sigur? Răspusul l-am găsit in exit-poll-ul IRES, cel mai fidel din ziua turului întâi. Imaginea votanţilor lui Ponta e oarecum atipică pentru partidului lui, aşa cum îl ştiam. PSD nu a scos în primul tur votanţii de peste 65 de ani pe care îl aducea altădată uşor cu maşina