•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

William Brînză, candidat PER la prezidenţiale: „E posibil ca şi Ponta, şi Udrea, şi Iohannis să aibă o gaşcă în spate, aceeaşi gaşcă care îngenunchează România”

14 oct 2014 7687 afisari
William Brînză, candidat PER la prezidenţiale: „E posibil ca şi Ponta, şi Udrea, şi Iohannis să aibă o gaşcă în spate, aceeaşi gaşcă care îngenunchează România”

N-avea nici 20 de ani când a plecat din România pentru a face bani în străinătate. Spune că nu i-a fost uşor şi a dormit chiar sub poduri în Paris. William Brînză este acum un om care nu poartă grija zilei de mâine, e avocat, cadru didactic universitar şi vrea să fie chiar preşedintele României, sub sigla Partidului Ecologist(PER). Sloganul său: „Să le spargem gaşca!”. 

William Brînză a fost invitatul de marţi seară al dezbaterii VREAU PREŞEDINTE.

Ponta pierde procente importante în faţa lui Iohannis - cel mai nou SONDAJ!

„Gaşca este acea cupolă care sufocă România, care o vedem prin acea „elită” care se erijează în binefăcătorii care se înfruptă din banii publici. E posibil ca şi Ponta, Udrea şi Iohannis să aibă o gaşcă în spate, aceeaşi gaşcă. Oamenii ăştia au o gândire perfidă, oricine va câştiga noi vom fi acolo. Ne vor fi tributari, nu pot să ne sară. Acele „elite economice”. Îi găsim în cei mai mari asfaltatori, în cei mai bănoase afaceri cu statul, în IT. Sunt aceeaşi de ani de zile. Indiferent în ce se erijează, ei îngenunchează tot ce înseamnă aspiraţiile unui tânăr din România”, a explicat candidatul PER.

A intrat în politica mare în 2004, când a fost ales parlamentar. Atunci, spune el, a renunţat şi la afaceri. „Am intrat cu sub un milion de euro în Parlament”, susţine Brînză, bani pe care i-a făcut din afaceri cu taximetrie, construcţii şi transport.

Susţine că atâta vreme cât a făcut afaceri n-a dat şpagă, deşi i s-a cerut. „Am dat o dată şpagă ca să intru la spital la un prieten care era pe patul de moarte. În afaceri nu am dat şpagă”, a adaugă Brînză, comentând că „în România, conceptul de şpagă a ajuns obligatoriu”.

Cum răspunde William Brînză la întrebările referitoare contractele media din campanie şi cât l-au costat semnăturie urmăriţi în filmuleţele de mai jos:

Cele mai importante declaraţii LIVE TEXT:

- Am plecat de jos, am muncit în străinătate, ştiu cum e să dormi pe sub poduri. Nu sunt un om bogat, dar nu duc grija zilei de mâine.

- Nu vorbesc despre mine la persoana a doua pentru a mă lăuda.

- Cum aţi făcut bani? - La 20 de ani am avut cea mai mare satisfacţie, i-am cumpărat un autoturism. Am revenit cu puţini bani acasă, cu care mi-am deschis o afacere. O afacere în construcţii, în 1992. Şi am început să-mi fac primii bani. În 2003 ajunsesem la o companie cu 600 de angajaţi. Se ocupa cu transport, taximetrie şi construcţii.

- Până în 2004 ponderea afacerilor mele cu statul reprezenta vreo 10%. În domeniul construcţiilor şi igienizărilor, reparaţii de spitale.

- Nu am avut niciodată vreo problemă cu instituţiile statului. Contractele nu au fost sonore, au fost cu instituţiile din Prahova. Cifra de afaceri era de câteva sute de mii de euro pe an.

- Din 2004, înainte de alegeri am renunţat la tot. Am transformat în bani.

- Am intrat cu sub un milion de euro în Parlament.

- „Câţi bani investiţi în campanie?” - Puţini. O parte din bani îi investesc mergând în ţară. Campania mă va costa puţin. Dacă mă compar cu titanii, pot avea un sentiment de jenă:10-15.000. Eu personal aloc 5.000 de euro.

- „Cum aţi ajuns la ecologişti?” Viziunea mea e prooccidentală. Ecologia este pe primul loc. În vară varianta era ori să mă dedic total avocaturii, ori să pun cuiva la dispoziţie experienţa mea. Când a venit această oportunitate a candidaturii, am spus da.

- Semnăturile le-am făcut împreună cu PER şi românii din străinătate.

- Dacă ai ajuns să plăteşti pentru semnături, mai bine stai acasă. La mine a fost puţin greu pentru că am venit târziu.

- Despre slogan „Să le spargem gaşca” - gaşca este acea cupolă care sufocă România, care o vedem prin acea „elită” care se erijează în binefăcătorii care se înfruptă din banii publici. E posibil ca şi Ponta, Udrea şi Iohannis să aibă o gaşcă în spate, aceeaşi gaşcă. Oamenii ăştia au o gândire perfidă, oricine va câştiga noi vom fi acolo. Ne vor fi tributari, nu pot să ne sară. Acele „elite economice”. Îi găsim în cei mai mari asfaltatori, în cei mai bănoase afaceri cu statul, în IT. Sunt aceeaşi de ani de zile. Indiferent în ce se erijează, ei îngenunchează tot ce înseamnă aspiraţiile unui tânăr din România.

- Nu regret că am fost în PDL.

- Despre Ponta - ofiţer acoperit al SIE - Dacă preşedintele României spune acest lucru, tind să-l cred.

- Eu am avut contact cu serviciile doar la cursuri. Când am făcut cursuri de securitate am avut profesori din servicii. Nu a încercat nimeni să mă racoleze.

- Am fost primul candidat care a jurat că nu am fost şi nu sunt ofiţer al unui serviciu secret român sau străin. Le-am cerut şi celorlalţi candidaţi să o facă.

- Despre Ponta - Lider - nu // Cinstit - nu// Educat - da// Echilibrat-nu

- Despre Udrea - Lider - are calităţi// Cinstit - mă abţin// Echilibrat - da// Competent - mai are de dovedit

- Nu o voi ataca pe Elena Udrea decât dacă îmi va ataca principiile în care eu cred.

- Eu vin cu o viziue pentru România, o văd producătoare de tehnologie.

 - Becul ecologic este cel mai bine uzitat. O fabrică de becuri care ar putea asigura becuri pentru toată ţara ar putea da 100.000 de locuri de muncă.

- Ar trebui să vorbim măcar de o autostradă. Până nu vedem acea autostradă transcarpatică, nu o să vedeţi România în Schengen.

„Vi s-a cerut vreodată şpagă?”  - Da, dar n-am dat. Am dat o dată şpagă ca să intru la spital la un prieten care era pe patul de moarte. În afaceri nu am dat şpagă. Am evitat prin preţuri foarte mici.

- Şpagă din ce dai? din mega-adaosuri. Am văzut în dosare, spăgi de 50%-60%.

- Şpaga e imorală şi ilegală. În România, conceptul de şpagă a ajuns obligatoriu.

- Despre contractele cu televiziunile în campanie -  Partidul are un contract cu RTV. E problema partidului. În baza acelui contract cred că m-au primit şi pe mine.

- Sunt dispus să fac contractul public. Îi întreb mâine dimineaţă.

- Cât v-a costat strângerea semnăturilor? Zero. Poate hârtia.

- Am strâns semnăturile în aproape o lună.

- „V-aţi ocupat de campania din diaspora în cel puţi una din campaniile lui Traian Băsescu. Dacă ar candida acum, l-aţi vota?” - Dacă nu aş candida eu. Modelul de preşedinte jucător nu s-a dovedit viabil.

- Ponta sau Iohannis în turul doi? - Eu cred că intru în turul 2, mă consider cel mai pregătit dintre ei. William Brînză a dovedit, a plecat de jos şi a dovedit.

- Am plecat în tandem cu preier Mircea Coşea.

 

 

 

 

 

Comentarii