•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, despre votul din diaspora: „Nu e nimeni vinovat. Sunt extraordinar de mulţumit. Au votat de 3,5 ori mai mulţi oameni”

16 nov 2014 2074 afisari
Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu, despre votul din diaspora: „Nu e nimeni vinovat. Sunt extraordinar de mulţumit. Au votat de 3,5 ori mai mulţi oameni”

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu s-a declarat „extrem de mulţumit” de modul de desfăşurare a votului din străinătate, explicând că, faţă de turul întâi, acum au votat de 3,5 până la 5 ori mai mulţi români.

„Se fac toate eforturile ca toată lumea să poată vota. Nu este nimeni vinovat. Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a mărit numărul celor care au votat de 3,5 ori”, a răspuns Meleşcanu, întrebat de reporteri cine este de vină pentru haosul creat în diaspora şi dacă îşi va asuma răspunderea, aşa cum a cerut premierul Victor Ponta, care a spus că dacă va exista un singur român în diaspora care nu apucă să voteze, echipa de la MAE răspunde cu funcţiile.

„De data aceasta, în turul doi, la ora 13.00 la toate secţiile de votare cu probleme s-a votat de 3,5 ori până la 5 ori mai mult decât în turul întâi, ceea ce înseamnă că măsurile pe care le-am luat au dat rezultate”, a declarat Meleşcanu.

El a spus că secţiile cele mai aglomerate sunt la Munchen, Torino, Roma, Londra, Paris şi că până la ora 13.00, au votat 25.000 de oameni în Spania, 30.000 în Italia, 15.000 în Moldova, 5.800 în Marea Britanie, 5.600 în Franţa, 5.300 în Germania şi 4.200 în Belgia, aceste cifre fiind de 3,5-5 ori mai mari cu cele de la aceeaşi oră, de pe 2 noiembrie.

Legat de faptul că a preferat să vină în România să voteze, în loc să voteze la coadă la Paris, Meleşcanu a spus că a procedat astfel din decenţă, dând contraexemple pe Elena Udrea care s-a dus la Paris şi pe Monica Macovei care s-a dus la Londra, care s-au dus în străinătate să voteze, când puteau vota acasă.

„Am considerat că este indecent ca eu din România să iau locul unui român care votează în străinătate. Am văzut multă lume care a plecat în excursii şi s-a dus să voteze. Este de bun simţ când poţi să votezi acasă, în România, să o faci în România”, a spus Teodor Meleşcanu.

Legat de îndemnul său adresat românilor de la coada de vot din Paris, de a merge să voteze la NAncy, oraş aflat la 250 km de Paris, Meleşcanu a avut şi de data aceasta o explicaţie, dând de înţeles că distanţa ar fi de fapt mai mică: „Nu i-am invitat să plece. Românii nu trăiesc în centrul Parisului, trăiesc în suburbii”.

Alte articole recomandate

Comentarii