•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Sunteţi de acord cu suprataxarea averilor mari?

2 dec 2014 13746 afisari
Sunteţi de acord cu suprataxarea averilor mari?

La doi ani de la eşecul adoptării în Parlament a legii care ar fi suprataxat marile averi cu 0,5%, UNPR revine cu aceeaşi propunere, crescând miza la 1%. În noua variantă a legii prezentate de ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, impozitul suplimentar de 1% ar urma să li se aplice tuturor persoanelor fizice care au averi cuantificabile de peste 450.000 de euro.

În România nu există însă în acest moment o ierarhizare a marilor averi, cele mai multe fiind investite în terenuri şi imobile. UNPR a venit cu un scenariu teoretic şi pentru impozitarea acestor "hrăpăreţi", cum i-a numit secretarul general Neculai Onţanu. "Dacă nu ai 450.000 de euro, dar ai un elicopter, un automobil care depăşeşte 50.000 de euro, doar pentru acesta se va taxa", a explicat Nicolicea.

În mai 2012, proiectul mai vechi al UNPR a fost respins în Camera Deputaţilor, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat. Nicolicea le-a mulţumit atunci "colegilor din PSD", arătând spre liberali ca parte a coaliţiei de guvernare care ar fi absentat intenţionat pentru a boicota legea.

Sunteţi de acord cu suprataxarea averilor mari?

Comentarii