•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

„Sunt Jeni. Medicii mi-au mai dat doi ani de trăit. Merg la vot pentru că eu cred în viitorul României”

15 nov 2015 38 afisari
„Sunt Jeni. Medicii mi-au mai dat doi ani de trăit. Merg la vot pentru că eu cred în viitorul României”

Jeni Diaconu este o bucureşteancă de 45 de ani, mamă a două fete, ce a primit un verdict dureros din partea medicilor: a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer cerebral şi mai are de trăit cel mult doi ani. Asta după ce a fost operată de două ori pentru a i se extirpa o tumoare de mărimea unui ou. Dacă pentru majoritatea dintre noi o astfel de veste ne-ar schimba întregul univers, Jeni spune că pentru ea viaţa merge înainte. Face lucrurile pe care le făcea şi înainte de cumplitul prognostic: se întâlneşte cu prietenii, se plimbă şi îşi petrece cât de mult timp poate cu fiicele ei. Peste două săptămâni se reîntoarce la serviciu. Şi pentru că nu vrea ca pe lângă boală altcineva să îi decidă viaţa, Jeni Diaconu va merge să voteze pe 2 noiembrie şi va decide pentru viitorul ţării.

Ce ai face dacă ai şti că mai ai de trăit cel mult doi ani? Ţi-ai da demisia şi ai face numai lucruri care îţi provoacă plăcere? Ţi-ai cumpăra bilet, doar dus, într-o ţară exotică? Cu siguranţă ţi-ai face o listă cu lucruri prioritare, cu lucruri pe care le-ai tot amânat.

Într-o astfel de situaţie te-ar încerca un sentiment de neputinţă, de disperare. Te-ai simţi precum un condamnat la moarte, care îşi numără nu zilele sau orele, ci secundele.

Cel mai probabil asta am face majoritatea dintre noi puşi într-o astfel de situaţie. Însă, Jeni Diaconu, diagnosticată în urmă cu opt luni cu Glioblastom - gradul 4, o formă de cancer agresivă a cărui rată de supravieţuire este de numai doi ani, refuză să se gândescă la toate astea. Este din Bucureşti. Are 45 de ani. Este mamă a două fete: una de 25 de ani şi una de 23 de ani. Pentru ele continuă să fie un model demn de urmat chiar şi acum când ştie că are zilele numărate.

Îi place să iasă în parc, să se plimbe, să se vadă cu prietenii la o terasă, să îşi facă mărgele, pe care mai apoi să le asorteze la ţinutele ei, să stea pe Facebook – unde are aproape 1.000 de prieteni. Zâmbeşte tot timpul şi nimic în afară de un turban pe care îl are aranjat atent pe cap, nu îţi dă de bănuit că ar avea vreo problemă gravă de sănătate. 

De când a primit cumplitul diagnostic, Jeni a aflat în cel mai umilitor mod ce înseamnă să fii pacient în România. A stat ore în şir pe holurile spitalelor pentru a primi o reţetă sau pentru a fi consultată. A fost pusă pe lista de aşteptare timp de 3 luni pentru a putea beneficia de radioterapie, tratament recomandat a fi început imediat după o operaţie oncologică. O terapie ce ar putea creşte şansele de vindecare a unui bolnav de cancer.
După prima operaţie prin care a trecut, Jeni a implorat o asistentă să îi scoată perfuzia pentru că avea nevoie la toaletă. “Nu mai puteam aştepta o oră şi jumătate, atât cât ar mai fi durat perfuzia. Mi-a spus: ’Da, ce, tu nu te gândeşti la picioarele mele? Da, ce, trebuie să vin tot timpul să îţi pun perfuzia?’. După ce a bombănit mi-a scos-o”.

În ciuda acestor umilinţe, a unui sistem care aproape că i-a furat orice speranţă, Jeni spune că are în continuare încredere în România. Refuză să se dea bătută şi speră la zile mai bune. Dacă nu alţii, încearcă să le facă ea, cine ştie poate o minune s-ar întâmpla şi şi şi-ar putea vedea fata mireasă într- bună zi. Speranţa o face să se gândească la anii ce vin şi să facă un gest, simbolic poate, pentru a schimba ceva: peste o săptămână merge să voteze: “Cred în viitorul României. România se poate schimba. România e acum ca un pacient bolnav şi numai noi o putem salva mergând la vot”. 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL

Comentarii