•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

SONDAJ. Va rămâne Victor Ponta premier şi în 2015?

2 ian 2015 208 afisari

Odată cu pierderea alegerilor prezidenţiale de către PSD, s-a pus problema demisiei lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, cu atât mai mult cu cât liberalii au discutat deja de preluarea puterii.

După ce a fost în fruntea a patru guverne consecutive,  Victor Ponta ar împlini, pe 7 mai 2015, trei ani de când este premier. Preluarea puterii de către USL s-a făcut forţat, în 2012, printr-un val de migraţii politice în Parlament şi prin demiterea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, la mai puţin de trei luni de la învestire.

După alegerile prezidenţiale din noiembrie, pe care PSD le-a pierdut, s-a pus problema unei demisii a lui Victor Ponta din fruntea Executivului şi din fruntea PSD, însă situaţia a rămas neschimbată.

Chiar şi aşa, atât noul preşedinte, Klaus Iohannis, cât şi liberalii, au pus pe masa discuţiilor şi subiectul preluării puterii în Parlament, cel mai probabil în 2015. Până acum, PNL nu a strâns noi partide cu care ar putea forma o nouă majoritate, iar Guvernul Ponta IV a primit un vot de încredere destul de consistent, fiind votat de 377 de deputaţi şi senatori.

SONDAJ. Va rămâne Victor Ponta premier şi în 2015?

Comentarii