•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Scrisoarea unei românce din SUA: "Suntem dispuşi să facem voluntariat în secţiile de votare. Vrem să votăm"

4 nov 2014 406 afisari
Scrisoarea unei românce din SUA:

O româncă din SUA scrie, într-o scrisoare deschisă adresată, premierului, ministrului de Externe şi ambasadorilor, în numele său şi al mai multor conaţionali din diaspora, că românii din străinătate sunt dispuşi să se implice, inclusiv prin voluntariat în secţiile de votare, pentru că vor să voteze.

Irina Haivas, manager într-o companie americană, le cere lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi membrilor corpului diplomatic, ca la turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale să ia măsurile care se impun pentru a remedia "imediat şi drastic" situaţia creată la alegerile din 2 noimebrie, prin creşterea numărului şi capacităţii secţiilor de votare şi a numărului de buletine.

"Credem că acest lucru este realizabil pentru un stat european al secolului 21, de exemplu prin următoarele măsuri: creşterea semnificativă a numărului şi capacităţii secţiilor de votare în toate oraşele din diaspora în care cererea a depăşit capacitatea de procesare a centrelor. Calcularea capacităţii trebuie să permită un timp de 1,5 - 2 minute de persoană (14 ore = 840 min, luând în medie 2 minute pe persoană, doar 420 persoane pot vota cu o singură ştampilă), şi să presupună că toţi românii aflaţi în oraşul şi zona respectivă se prezintă la alegeri", se precizează în scrisoarea deschisă.

Totodată, se cere creşterea numărului de buletine de vot pentru diaspora, care să coincidă cu estimările numărului de români aflaţi în străinătate (cel puţin 2 milioane în loc de 600.000). Afişarea pe site-ul fiecărei ambasade a formularului-tip de declaraţie personală care poate fi completat în avans şi adus la secţia de vot pentru alegerile din 16 noiembrie, pentru a grăbi procesul de votare.

"Suntem dispuşi să ne implicăm şi să ajutam statul român în a face aceste măsuri posibile, inclusiv prin voluntariat în secţiile de votare. Suntem aici. Dar vrem să votăm", spune Irina Haivas.

Ea precizează că scrie în numele mai multor români din diaspora.

"Vă scriem să vă amintim că noi, cei din diaspora, suntem şi noi români. Suntem tineri, şi suntem mulţi. Suntem o mare parte a populaţiei active a României şi contribuim la economia ţării. Suntem generaţia fără graniţe. Suntem uniţi indiferent că trăim în Marea Britanie, Franţa, Noua Zeelanda sau Statele Unite. Suntem uniţi cu cei ca noi de acasă din Romania. Alături de ei, suntem generaţia care nu mai crede în posturile de televiziune cumpărate şi deservite, sau în beneficiul de scurtă durată al unei găleţi cu ulei, zahăr şi făină", se spune în scrisoare.

Femeia mai scrie despre românii din străinătate că pot face calcule simple, cum ar fi numărul de secţii de vot, personal, şi ştampile necesar în diaspora sau în campusurile de studenţi şi ştiu să recunoască metaforele şi alte figuri de stil menite să portretizeze în ţară o falsă realitate.

"Suntem învăţaţi să 'plecam capul' şi să muncim. Nu vrem favoruri. Nu vrem 'să ni se dea'. Dar nu tolerăm 'sa ni se ia', pentru ca nu ne are nimeni 'la mână'. Suntem motivaţi să avem o voce, şi am arătat că avem voinţa de a sta ore întregi la coadă şi de a conduce sute de kilometri pentru a vota. 'Plecatul în afară' ne-a călit. Ţinem aproape valorile şi credinţele din familie de acasă; ele sunt ancora noastră. Ne ştim drepturile şi avem energia şi voinţa să luptăm pentru ele. Iar în alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie, cu voie sau fără voie, ne-aţi încălcat dreptul constituţional şi uman de a vota. Îl vrem înapoi - este al nostru", mai spune Irina Haivas, în scrisoarea deschisă.

Alte articole recomandate

Comentarii