•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Scrisoarea pentru diaspora semnată de Tommy Tomescu, românul care s-a luptat cu Nigel Farage: „Vino la vot în 16 noiembrie, pentru a le arăta că nu eşti învins!”

5 nov 2014 232 afisari
Scrisoarea pentru diaspora semnată de Tommy Tomescu, românul care s-a luptat cu Nigel Farage: „Vino la vot în 16 noiembrie, pentru a le arăta că nu eşti învins!”

Gândul continuă seria articolelor cu mărturiile şi mesajele românilor din străinătate care, duminica trecută, au fost nevoiţi să stea la coadă ore în şir pentru a vota. Unii nu au mai avut timp atunci, dar acum glasul lor se face auzit, în speranţa că în turul al doilea situaţia nu se va mai repeta.

Pe Tommy Tomescu, românii, atât cei din ţară, cât şi cei din străinătate, îl ştiu din imaginile în care îşi făcea campanie pentru alegerile europarlamentare tocmai pe strada liderului eurofobilor britanici, Nigel Farage. Medicul stomatolog român a candidat la euroalegeri în Marea Britanie din partea Partidului Europenilor şi este fondatorul Alianţei împotriva discriminării românilor şi bulgarilor. Stabilit în 2010 la Londra, el a încercat să devină, în ultimul an, vocea românilor ţintiţi de atacurile xenofobe ale UK Independence Party (UKIP).

FOTO: Facebook//Tommy Tomescu via Alina Alexa

Acum, când românii aflaţi peste graniţe s-au văzut umiliţi de un sistem ineficient şi dezorganizare, Tomescu le transmite o scrisoare de încurajare: „Dacă pe 2 noiembrie ai fost umilit, batjocorit, dispreţuit, furat sau lovit pentru că ai dorit să votezi VINO LA VOT în 16 noiembrie PENTRU A LE ARĂTA CĂ NU EŞTI ÎNVINS!”, îi îndeamnă el pe cei care duminica trecuteă s-au luptat cu sistemul pentru a-şi putea exprima dreptul la vot.

Vă redăm în continuare scrisoarea integrală transmisă de Tommy Tomescu:

„Românule din Diaspora,

A sosit momentul să poţi face o schimbare!

Dacă pe 2 noiembrie ai fost umilit, batjocorit, dispreţuit, furat sau lovit pentru că ai dorit să votezi VINO LA VOT în 16 noiembrie PENTRU A LE ARĂTA CĂ NU EŞTI ÎNVINS!

Ştiu că ai stat în frig, vânt sau ploaie ore la rând, dar nu poţi renunţa acum.

Nu poţi pentru că vei întina memoria celor ce au murit la Revoluţie pentru ca tu să ai dreptul de a vota liber.

Nu poţi, pentru că sistemul acesta  ne-a făcut să ne lăsăm copiii, părinţii, bunicii şi plaiurile dragi în care ne-am născut.

Nu poţi, pentru că în România au încercat să te umilească şi supună regulilor lor, dar nu ai acceptat să pleci capul şi ai plecat pribeag în exil.

Te-au subestimat atunci. Te subestimează şi acum, crezând că o să îţi zdrobească voinţa printr-o dezorganizare organizată, un furt premeditat.

Vino la vot pe 16 noiembrie să le arăţi că tu eşti mai puternic şi vei continua să lupţi pentru a îţi apăra drepturile!

Vino la vot în 16 noiembrie pentru cei din România, pentru cei care au ieşit în stradă să protesteze pentru tine la Bucureşti, pentru că întâlnirea cu sistemul românesc din timpul votului ne-a reamintit cât de norocoşi suntem cei din diaspora şi la ce umilinţe este supus în mod curent un simplu cetăţean în România!

Vino la vot pentru cei dragi şi pentru că îţi pasă!

Vino la vot in 16 noiembrie pentru ca să nu îţi mai fie ruşine să spui de unde vii!

Vino la vot, este dreptul tău şi singurul mod real de a face o schimbare!

Dr Tommy Tomescu, DMD

Lider al Partidului Europenilor”.

Începând de duminică, gândul a discutat cu zeci de români care s-au plâns de organizarea alegerilor prezidenţiale la Londra. Printre ei, s-a aflat şi Rareş Baciu, care a povestiti că a fost nevoit să stea la coadă mai mult de şase ore pentru a putea vota.

FOTO: Rareş Baciu

„Cozi infernale şi nimănui nu i-a păsat. Practic se puteau lua măsuri de la ora 14:00. Chiar de la 13:00, La Londra, oamenii au stat la cozi infernale. Asta se întâmpla la secţia 152 din Wembley.

FOTO: Rareş Baciu

FOTO: Rareş Baciu

„De la ora 14:00, abia la 20:50 am reuşit să votez. În spatele meu, alţi cel puţin 500 de români – nu exagerez cu absolut nimic – nu au mai putut vota”, ne-a povestit românul.

FOTO: Rareş Baciu

„Acum cine e de vină? Noi? Am fost mobilizaţi toţi pentru această zi istorică, vrem o schimbare, vrem să votăm! Proasta organizare a făcut însă imposibil!”, ne-a mai spus Rareş Baciu, care a trimis ziarului gândul o serie de imagini de la cozile din faţa secţiilor de votare.

Comentarii