•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

OPERAŢIUNEA DE ARANJARE A VOTULUI DE DUMINICĂ. Incognito Gândul printre primarii PSD: „Păi ce, ăia de pe suplimentară au venit singuri? Nu vin singuri//Eu vreau duminică să am 150% prezenţă la vot”//El dă şi pacheţele, dar după”

14 nov 2014 426 afisari
OPERAŢIUNEA DE ARANJARE A VOTULUI DE DUMINICĂ. Incognito Gândul printre primarii PSD: „Păi ce, ăia de pe suplimentară au venit singuri? Nu vin singuri//Eu vreau duminică să am 150% prezenţă la vot”//El dă şi pacheţele, dar după”

Pentru votul de duminică, partidele şi-au pus în mişcare toată maşinăria electorală. În urmă cu două săptămâni, în România s-a votat masiv pe listele suplimentare. Studii independente arată că acesta ar putea fi un indicator de fraudă. Gândul a realizat un reportaj incognito în patru comune din judeţul Olt. Sub pretextul unei vizite de lucru a unui presupus raportor de la centru, patru primari din Olt au povestit cum vor acţiona duminică la alegeri. Unul a povestit că are „un băiat” care a pregătit chiar şi pacheţele pentru alegători. Un alt primar a spus că va mobiliza toată comuna folosind maşini mici, nu microbuze. Un alt primar a povestit cum a ajuns medicul din localitate să fie chemat la Parchet pentru că s-a înregistrat un număr mare de votanţi la urna mobilă. „Duminică avem oameni desemnaţi care se duc din casă în casă şi îi cară, îi cară cu maşinile”, a relatat un primar.

Am pornit această investigaţie jurnalistică de la următoarele date:

- statisticile finale ale BEC arată că 965.022 alegători au votat în ţară, în primul tur, pe listele suplimentare;

- o analiză a rezultatelor electorale, realizată de portalul romaniacurata.ro, arată că majoritatea alegătorilor care au votat pe listele suplimentare au pus ştampila pe Victor Ponta;

- potrivit analizei citate, numărul mare de alegători de pe listele suplimentare ridică serioase semne de întrebare legate de posibilitatea existenţei fraudelor electorale.

De exemplu, judeţul Olt nu este un centru universitar important şi nici nu este unul dintre judeţele turistice ale României. Cu toate acestea, 28.542 de voturi au fost înregistrate pe listele suplimentare. Asta înseamnă 12,86% din totalul voturilor exprimate, peste media naţionala de 10,08%.

Sub pretextul unei verificări de ultimă oră din partea partidului, raportorul PSD Marian Penescu a vizitat ieri comunele Leleasca, Bărăşti, Topana şi Făgeţelu. Cu un cadou simbolic pentru primari, raportorul a verifcat starea de fapt înainte de alegeri. Raportorul le-a cerut primarilor să spună cum se pregătesc pentru ziua de dumincă şi pe ce cifre mizează. Fiecare dintre cei patru a raportat că va folosi maşini, lista suplimentară şi urna mobilă.

„Păi ce, ăia de pe suplimentară au venit singuri? Nu vin singuri”

FOTO: Primarul Ion Neagu, din comuna Leleasca

Comuna Leleasca, Olt. Din cei 1166 de alegători prezenţi la urne, 352 au votat pe listele suplimentare, iar 863 pentru premierul Ponta, adică 75%. Comuna este condusă de Ion Negreanu, primar PSD. Ne-am întâlnit cu el în comună. Ne-a spus că aleargă pentru campanie. Iniţial a fost reticient cu raportorul PSD când a venit vorba de pregătirile pentru runda finală de duminică. Când l-am întrebat de maşini a spus că are, dar că nu s-ar supăra dacă ar primi una cu numere străine, că maşinile pe care le-a folosit în primul tur sunt cunoscute de adversari. Cât despre lista suplimentară: „Păi ce, ăia de pe suplimentară au venit singuri? Nu vin singuri”.

Raportor: Dumneavoastră aţi stat foarte bine.

Primar: Da, aproape 75% cu prezenţă 94%.

Raportor: Oioioi!

Primar: Alergăm, domnule, uitaţi! Sunt terminat.

Raportor: Pe duminică cum aveţi organizarea? Aveţi tot, maşinile, tot pregătit?

Primar: Avem tot. Adică oamenii vin la vot… nu avem pregătit. Vedem rezultatul.

Raportor: Da` ce au zis după dezbatere acuma?

Primar: Oamenii au prins semnalu. Ăla e slab, e gol. Aleargă ăştia ca să ţină baronii ăia din spate ai lu... ai lor...

Raportor: Da, corect.

Raportor:  Am văzut că aţi avut foarte bun şi pe asta suplimentară. Aia a mers bine.

Primar: A mers. În locu' ălora am adus pe ăilalţi, că nu toţi sunt în sat. Sunt mulţi plecaţi în afară. Compensez cu ăia. Păi ce, ăia de pe suplimentară au venit singuri? Nu vin singuri. Sunt mulţi plecaţi. În fine..

Raportor: Deci nu aveţi pe sâmbătă, duminică, ceva că putem, ştiu eu, dacă aveţi nevoie, o maşină în plus, ceva?

Primar: Da! Da' nu e rău, că dacă e cu numere străine, că ăştia le cam ştie pe ale noastre. Le cam ştiu.

Raportor: Câteva acum?

Primar: Nu se ştie. Îi aduce . Sunt pe sectoare oamenii. Care mai e câte un bătrân, colea, colea..

„Eu am vorbit cu un procuror Bărbulescu. Lidia Bărbulescu, dacă o ştii, care s-a luat cu chioru`"

FOTO: Vergil Gealapu, primar Bărăşti-Olt - linia1.ro

Comuna Bărăşti, acelaşi judeţ: 1398 alegători la urne în primul tur. 466 au votat pe listele suplimentare, 59 cu urna specială, 914 voturi pentru Ponta. Comuna este condusă de Gealapu Vergil - PSD. La ora 18 îl găsim la primărie. L-am sunat de pe drum. Ne aştepta acolo cu viceprimarul. În aşteptare, au încins un mic joc de table. Intrăm direct în subiect. Ne spune că are tot ce îi trebuie, dar are o mare problemă. Medicul din localitate a fost citat de procurori după ce adversarii din campanie au depus o plângere legată de numărul mare de alegători la urna volantă. Ne spune că a contactat un procuror şi că ar fi vorba de soţul Lidei Bărbulescu, care este procuror în Olt. Într-adevăr, soţul fostei judecătoare ICCJ apărea în 2013 ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, dar pe siteul parchetului nu mai apare în 2014 în lista celor care şi-au depus o declaraţie de avere.

Redăm dialogul cu primarul Gealapu Vergil

Raportor: Pe duminică, totul pregătit, aveţi nevoie de ceva?

Primar: N-avem nevoie de nimic, tată. Avem nevoie de linişte.

Raportor: Şi la dumneavoastră.. aveţi probleme cu ăştia de la ACL că….

Primar: Da` ce treabă avem noi?! Da` e altă treabă. Ajung la domnu` Dragnea? Uite care-i treaba: noi am făcut, am avut la urna volantă 70-80 de cereri şi, acu', nenorociţii au reclamat-o pe doctoră că le-a dat la ăştia adeverinţele medicale şi e chemată mâine dimineaţă la Parchet.

(se opreşte): Ia închide, mă, uşa aia.

Raportor: Dar cine a făcut, ce a făcut?

Primar: Nenorociţii ăştia de la ACL au reclamat că noi am fost primii pe judeţ la urna mobilă, că am avut 80 de cereri pentru bătrâni acasă cu urna volantă. Înţelegi? Alea 80 toate au fost ale noastre, ale PSD-ului. Că de aia le-am făcut. Şi acuma o chemă pe doctoră că de ce le-aţi dat? Şi ea se duce mâine.

Primar: Eu am vorbit cu un procuror Bărbulescu. Lidia Bărbulescu, dacă o ştii, care s-a luat cu chioru`, Bărbulescu dacă o ştii, o ştii?

Primar: Soţul ei e procuror la Slatina. Mâine dimineaţă doctora şi vicele meu să meargă să vorbească la procuror..

Raportor: Da, transmitem şi noi mai departe.

Primar: Asta-i treaba. Înţelegeţi?! Au umflat-o la vot. Duminică, eu am avut trei plângeri din alea, plângeri penale, prostii din alea. Nu mă… dar trei am.

Primarul are un target impresionant pentru alegerile de duminică.Vrea să aducă toţi alegătorii din comună şi încă 50% în plus. Dar vrea şi el ceva. Vrea un ajutor, vrea bani.

Citeşte aici continuarea articolului.

(Biro Attila)

Comentarii