•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

NU votez - Votez NU. Topica poate salva România

9 oct 2014 161 afisari
NU votez - Votez NU. Topica poate salva România

Da, ne-am săturat, neam săturat!

Nu, nu sunt toţi la fel.

Da, unii sunt mai răi decât ceilalţi.

Nu, soluţia nu este să le întorci tuturor spatele.

Da, trebuie din nou să alegi răul mai mic.

Nu, nu există politicieni perfecţi decât în basme.

Da, există astăzi un pericol uriaş pentru democraţie.

Nu, nu-i adevărat că nu mai este nimic de făcut.

Da, impostura, aroganţa, corupţia sunt azi la putere în România.

Nu, ei nu vor să mergi la vot, pentru că votul tău este gratis şi imprevizibil.

Da, rezistenţa prin vot este azi singura soluţie.

Nu, nu vei vota pe bani, pe ulei şi pe zahăr şi nu, nu vei primi nimic dacă votezi.

Dar îţi vei dovedi ţie însuţi că eşti om întreg. Că-ţi pasă de ţara asta necăjită. Că nu ţi-e indiferent în ce Românie vor trăi copiii tăi. Că aşa cum nu arunci gunoiul pe jos, că aşa cum nu parchezi ca un bou pe tot trotuarul, că aşa cum nu înjuri femeile în autobuz, că aşa cum nu scuipi seminţe şi nu asculţi manele în parc, tot aşa înţelegi să te comporţi ca un cetăţean drept şi responsabil în ziua votului. Mersul la vot este un gest de igienă socială. Mersul la vot este un act de rezistenţă. Este ziua în care poţi spune răspicat NU.

DA, România poate fi salvată în al doisprezecelea ceas.

În definitiv, este o simplă chestiune de gramatică electorală

Nu votez sau Votez NU

Alegerea topicii corecte ne poate salva ţara.
 

Comentarii