•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Nici Ponta şi nici Iohannis nu mai pot câştiga alegerile

14 nov 2014 5554 afisari
Nici Ponta şi nici Iohannis nu mai pot câştiga alegerile

Dacă te uiţi în cartea de română, primul scrutin în care a participat vreodată un român, acela din Mioriţa, a ieşit prost.

Dintr-o populaţie totală de trei ciobani, doi au votat să scape de al treilea. A fost un vot cu o largă majoritate: 66% pentru Alianţa Vrâncean – Ungureană. Şi, deşi Partidul Moldovean avea soluţii să-şi cheme pe liste suplimentare câinii, a preferat să se supună alegerii majorităţii.

Primul democrat român a sfârşit deci prin a fi un democrat mort. Asta învaţă copiii la şcoală, chiar dacă nu chiar cu vorbele astea.

Cum bietul cioban a murit neînsurat, presupunem că noi suntem urmaşii celorlalţi doi, despre care legenda nu menţionează în nici un fel vreo pedeapsă. Urmaşii a doi leneşi ucigaşi, care au decis prin vot să-i ia averea celui mai muncitor şi să-l scoată din peisajul bucolic al României medievale, direct în legendă.

Bun. Mai stăm mult în destinul asta?

Ne mai legăm viaţa la stâlpul resemnării, cu nădejdea că vine cineva s-o salveze?

Ne mai ascundem în spatele celebrelor “suntem mici, jocurile sunt făcute, nu e nimic de făcut”?

Hai sa rescriem Mioriţa.

Pentru că deja am întarziat prea tare în mândria de a fi cum suntem, în loc să căutăm mândria de a fi mai buni.

Pentru că deja am greşit prea mult căutând, din patru în patru ani, câte un Mesia. Căutând într-un individ şi o alegere, vreo salvare.

Există însă o soluţie să putem câştiga şi dacă favoritul nostru pierde.

Nu uitaţi că în joc e doar o funcţie în stat, una singură. În vreme ce noi, câteva milioane vii şi activi pe  Facebook şi în stradă, şi în diaspora, am câştigat deja una în societate!

Aceste alegeri, primele desfăşurate în social media, sunt şi primele în care românii stau de vorba, simt, gândesc şi acţionează împreună. Fără un lider în afară de ideile lor. Fără un Mesia în afară de aşteptările lor pentru ţară. Fără să le spună Iohannis sau Ponta ce să scrie pe afişe, în post-uri şi în commenturi.

E timpul ca de luni, să ne luăm funcţia în serios. Dacă presa a uitat să fie câinele de paza al democraţiei şi dacă politica a uitat să ne mai dea lideri serioşi şi capabili, e timpul ca societatea civilă să dea României ce-a tot amânat.

Un lider şi-o direcţie.

Şi-un şef peste preşedintele acesta nou. Nu ştiu dacă realizaţi, dar puterea e deja la noi.

Suntem 9 milioane de români pe internet şi ne guvernam deja ţara fără să mai întrebăm pe nimeni.
 

Comentarii