•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

„Mulţumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiţi încă o dată ce ne-a făcut să plecăm din ţară”

4 nov 2014 15099 afisari
„Mulţumim, domnule Ponta, pentru că ne amintiţi încă o dată ce ne-a făcut să plecăm din ţară”

Alexandra Ţăpeanu este o tânără din Galaţi care s-a stabilit de doi ani în Londra şi care, ca şi alte mii de români din diaspora, nu a reuşit să voteze la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din cauza cozilor interminabile.

Tânără a fost simpatizantă a PSD-ului în timpul liceului, iar apoi şi-a făcut carnet de partid, pe care îl are de trei ani. Nu şi-a mai plătit cotizaţia din 2012, de când a plecat din ţară, dar a rămas cu inima alături de mişcarea în care a crezut şi pe care, susţine ea, a apărat-o ori de câte ori a fost nevoie. Acum, s-a simţit trădată, deşi venise la vot hotărâtă să/şi exercite dreptul.

Dezamăgită de felul în care s-au desfăşurat alegerile în străinătate şi de faptul că nu a putut să pună ştampila pe buletinul de vot, tânăra a decis să îi transmită un mesaj lui Victor Ponta, candidat la prezidenţiale şi premierul României, iar scrisoarea sa deschisă a fost publicat pe Facebook.

Mai jos citiţi mesajul pe care tânăra care a fost timp de 7 ani PSD-istă i l-a transmis lui Victor Ponta.

„Nu, domnule Ponta.  Românii din diaspora nu au ieşit la vot pentru că au fost 'duşi' cu autobuzele. Românii din diaspora au ieşit la vot pentru că este dreptul lor şi responsabilitatea lor morală. Vă spune asta o tânără care vreme de 7 ani a fost sub doctrina PSD. Vă spune asta o tânără care a fost activist încă de la 14 ani, ca mai târziu, la 18 să fie membru cu drepturi depline şi cotizaţii plătite.

Vă spune asta cineva 'de-al vostru'. Era dreptul meu să votez după ce nu am aşteptat şi nu am primit nimic de la partid pe ochi frumoşi. Era dreptul meu să votez după ce am lucrat cinci luni fără salariu în România, înainte să plec. Era dreptul meu să votez pentru a mai salva ceva din învăţământul românesc, mutilat deja. Era dreptul meu să votez pentru viitorul unei ţări la al cărui buget, involuntar cotizez.

Şi totuşi, nu am putut să îmi exercit dreptul, domnule Ponta. Pentru că după opt ore de muncă, am vrut să fiu un bun cetăţean pentru ţara care m-a aruncat ca pe o măsea stricată. Dar în faţa mea erau deja peste 1.000 de oameni şi din partea consulatului nu a existat nicio colaborare. Intra o persoană la 10 minute, iar declaraţiile pe proprie răspundere erau de negăsit. Zero cooperare şi la asta se adaugă şi o atitudine zeflemitoare a celor care trebuia să asigure buna desfăşurare a lucrurilor. Alta dată v-aş fi apărat ca o hienă, domnule Ponta. V-aş fi apărat pentru că PSD a însemnat enorm pentru mine. Şi dacă nu am renunţat când toţi îmi spuneau să o fac, credeam că nu voi face asta nicicând.

Dar astăzi, domnule Ponta, mi-aţi încălcat un drept fundamental, mie şi altor câteva sute de mii de români... Mulţumim pentru că ne amintiţi încă o dată ce ne-a făcut să plecăm din ţară”.

 

Comentarii