•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Moştenirea lui Traian Băsescu. Ce vor alege duminică românii

14 nov 2014 855 afisari
Moştenirea lui Traian Băsescu. Ce vor alege duminică românii

Faptul că această campanie electorală şi votul românilor se vor reduce la pro şi anti-Ponta îmi întăreşte convingerea că un viitor mai bun pentru România este foarte departe.

Acestea sunt primele cuvinte pe care le-am scris la începutul acestei campanii. Mai păstram atunci o mică speranţă că punctul central al acestor alegeri nu va fi candidatul Victor Ponta, ci sistemul politic pe care acesta îl reprezintă. Însă ura a întunecat, încă o dată, minţile oamenilor. Iar candidatul PSD, precum un personaj din Războiul Stelelor, s-a hrănit cu această ură şi a devenit tot mai puternic.

Ca telespectator, mi-l amintesc pe Victor Ponta din vremurile în care îl compara pe Adrian Cioroianu cu Cicciolina. Era un tânăr politician abil. De atunci, a acumulat foarte multă experienţă, învăţând în principal de la cel mai mare inamic al său - Traian Băsescu. De aceea, nu avea cum să piardă în faţa unui adversar atât de bolovănos cum s-a dovedit a fi Klaus Iohannis. Sau poate că ar fi avut cum, în situaţia în care Iohannis ar fi fost altceva în esenţa sa decât este Ponta.

Sistemul s-a întâlnit cu el însuşi. Fără a pune semnul egal între ei, pentru că nu sunt egali din niciun punct de vedere, aceasta a fost senzaţia pe care mi-au lăsat-o cei doi candidaţi la preşedinţie în cele două întâlniri televizate la care au participat. Întâlniri şi nu confruntări, pentru că în niciun moment nu am simţit că vreunul dintre ei ar reprezenta o ameninţare la adresa sistemului, pentru că în niciun moment nu am simţit că vreunul dintre ei ar reprezenta altceva decât sistemul. Domnule Ponta, ce veţi face în privinţa corupţilor dumneavoastră? Dar domnule Iohannis, dumneavoastră ce veţi face cu ai dumneavoastră? Linişte.

Într-un text mai vechi, intitulat „Scrisoare către oameni mici”, scriam:

În toamna lui 2004, l-am creditat pe Traian Băsescu cu un singur lucru: dacă va ajunge preşedinte, peste România nu se va aşterne liniştea.  Şi, într-adevăr, în timpul mandatelor sale, în această ţară a orbilor, fărădelegile nu s-au mai comis ca altădată, mai mult în linişte. Fie că a intenţionat acest lucru, fie că nu, lupta politică dură şi permanentă pe care a generat-o, i-a ajutat pe români să înţeleagă cu cine şi cu ce au de-a face. Iar acesta este marele merit al preşedintelui Traian Băsescu.

Astăzi pot adăuga:

Principalul vinovat pentru faptul că românii vor avea de ales duminică între două feţe ale aceluiaşi rău este preşedintele Traian Băsescu. Iar orice va urma după aceste alegeri este moştenirea pe care acesta o lasă ţării.

Chiar şi în aceste condiţii, cred în continuare că cea mai bună decizie pe care oamenii o pot lua este aceea de a se prezenta la urne. Şi indiferent cine va fi noul preşedinte, nu pot decât spera că nu vor accepta ca peste România să se aştearnă din nou liniştea.

Ştefan Cociodar

Comentarii