•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Magistrul Loază şi ucenicul Forfotă

12 nov 2014 2102 afisari
Magistrul Loază şi ucenicul Forfotă

Prezenţa d-lui Iohannis în emisiunea de aseară, de la Realitatea TV, stă sub semnul contradicţiei flagrante cu propria imagine, cea pe care se străduieşte s-o livreze electoratului de luni de zile: „neamţul” aşezat, chibzuit, serios, omul „lucrului bine făcut”.

Ce are în comun cu seriozitatea şi lucrul bine făcut buzna d-lui Iohannis în studioul Realitatea TV, anunţată cu 45 de minute înainte de ora 20,  când urma să vină Ponta singur? Lucrul bine făcut se face pe nepusă masă?

Ce are în comun cu seriozitatea şi lucrul bine făcut faptul că dl. Iohannis a venit la o confruntare pentru preşedinţia României fără niciun document şi fără pregătirea tehnică a dezbaterii?

Ce are în comun cu seriozitatea şi lucrul bine făcut anunţul de pe Facebook în care candidatul ACL spune că se va duce la întâlnirea cu dl. Ponta „lăsând orgoliile la o parte”?  Să înţelegem, deci, că dl. Iohannis s-a lăsat condus până ieri de orgolii în respingerea ofertelor de întâlnire, eveniment important pentru întreaga naţiune?

Victor Ponta a vrut să treacă drept profesor care ia un elev la întrebări. A aruncat deci un val de cifre şi afirmaţii asupra lui Iohannis, în unele cazuri plusând şi blufând,  după cum arată verificările făcute de ziarul Gândul. Iar mimica feţei, gesturile, forfota, limbuţia, mişcările ochilor l-au făcut să arate ca un ucenic agitat.

Dl. Iohannis a arătat ca un profesor, chiar ca un magistru: a vorbit mult mai puţin, cu pauze mari între cuvintele rostite apăsat, magister dixit,  afişând o faţă impenetrabilă şi o privire fixă. În schimb, conţinutul vorbirilor sale a fost cel al unui elev loază, care încearcă să se „scoată” cu trucuri verbale ieftine.

Pe scurt, Ponta a fost cum îl ştiam, tupeist, superficial, şmecher, nesimţit, Iohannis a fost cum nu-l ştiam – improvizat, inconsistent, bombastic, omul lucrului făcut pe picior.

Victor Ponta n-a reuşit să-şi salveze aparenţa, Klaus Iohannis a lăsat să i se vadă, pentru prima dată, esenţa.

Cristian Tudor POPESCU

Comentarii