•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

Cine este Andrei Fărcaş, tânărul care a reuşit să aducă la protest 5.000 de clujeni. "Am luat iniţativa, în ideea că cineva trebuie să facă primul pas"

10 nov 2014 678 afisari
Cine este Andrei Fărcaş, tânărul care a reuşit să aducă la protest 5.000 de clujeni.

Organizarea defectuoasă a primului tur de scrutin a provocat în weekend un val de proteste. La Timişoara, Iaşi, Constanţa, Oradea, Bucureşti şi Cluj, oamenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu diaspora, care, pe 2 noiembrie, a fost umilită de Guvern.

Mitingul din Cluj, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane, a fost organizat de Andrei Fărcaş. Tânărul în vârstă de 23 de ani, masterand în anul al doilea la Studii Medievale, în Budapesta, a făcut primul pas creând un eveniment pe Facebook. Ulterior, revenit în oraşul natal, băiatul a obţinut şi autorizaţia necesară pentru o astfel de manifestaţie.

„Sunt foarte interesat de evenimentele din ţară şi conectat cu ce se întâmplă în Cluj în mod particular. De aici şi interesul meu activ pentru ce s-a întâmplat la alegerile din 2 noiembrie”, a explicat el presei locale.

„În seara acelei zile (2 noiembrie, n.red.), când tot Internetul vuia de nemulţumire şi revoltă, am fost inclus pe pagina de Facebook a unui eveniment. Toată lumea vorbea acolo de organizarea de proteste la nivel naţional, însă nimeni nu propunea nimic concret. Aşadar eu şi un prieten de-al meu din Timişoara, Edwin Sebastian Marc, am luat iniţativa, în ideea că cineva trebuie să facă primul pas, să iniţieze paginile unor evenimente concrete pe Facebook”, a adăugat el.

Aşa a luat naştere şi evenimentul de la Cluj, căruia aproape 2.400 de persoane i s-au alăturat în doar 24 de ore.

„O mulţime de oameni au răspuns chemării mele de a mă ajuta cu organizarea, întrucât eu nu eram în Cluj. Aşa s-a constituit o echipă de oameni care nu se cunoscuseră încă între ei, dar care au reuşit să organizeze, după spusele Jandarmeriei, unul dintre cele mai frumoase şi mai mari proteste din Cluj din ultimii 20 de ani”, a spus tânărul.

Impresii similare despre eveniment a împărtăşit şi el, printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook: „Mă adresez tuturor celor care au participat astăzi la protestul din Cluj şi tuturor celor care ne-au susţinut de la distanţă, dar care au fost aici cu inima şi gândul! Dragi Prieteni, am reuşit să facem, împreună, un protest mai mult decât reuşit! Trebuie să recunosc că am fost felicitaţi (nu doar organizatorii, ci întreaga manifestaţie) pentru desfăşurarea exemplară a protestului.(...) Am reuşit cu toţii să demonstrăm lumii că la noi se poate, că ştim să fim altfel decât ne-au arătat an de an politicienii care ne conduc, am reuşit să arătăm lumii că ARDEALUL S-A TREZIT!”.

Deşi în primul tur de scrutin a votat la Budapesta, la Ambasada României, Andrei spune că acolo nu au fost probleme.

Dimpotrivă chiar: „Personalul ambasadei a dat dovadă de o eficienţă şi un comportament exemplare. Le transmit felicitările mele pe acestă cale!”, a afirmat el. „Nu au existat oameni care să stea la coadă decât foarte puţini în primele ore ale dimineţii, iar ambasada a luat măsuri ca procesul să se desfăşoare rapid şi fără probleme. Au fost două secţii de votare, la ambasadă şi la serviciul consular al acesteia, cu intrări separate, iar la secţia unde am fost eu erau cel puţin cinci cabine de vot şi aproximativ cinci ştampile, însă la masa pentru semnarea declaraţiilor erau în permanenţă o grămadă de oameni, iar cabinele de vot nu stăteau goale prea mult timp”, a precizat Andrei Fărcaş.

Pe 16 noiembrie însă, clujeanul se va afla în oraşul natal, unde va merge să voteze „pentru o Românie mai bună, pentru ceea ce am cerut (...) în stradă!”.

Comentarii