•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

C.T. Popescu: Acesta este cel mai important vot de după 1989. Asistăm la un adevărat război al civilizaţiilor - VIDEO

16 nov 2014 14580 afisari
C.T. Popescu: Acesta este cel mai important vot de după 1989. Asistăm la un adevărat război al civilizaţiilor - VIDEO

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Gândul LIVE modul în care autorităţile au organizat cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi consideră că modul în care se comportă atât românii din diaspora, cât şi cei din ţară marchează cel mai important vot de după 1989, un vot care separă “două civilizaţii, două moduri de a trăi”.

“Printre toţi tinerii pe care îi cunosc, până în 40 de ani, nu e nimeni care să voteze într-un anumit fel. Toţi au o anume respingere. Resping un sistem şi, în acest moment, societatea românească se polarizează mai puternic poate decât a fost în 1990. Această polarizare îşi aruncă proiecţia în viitor pentru că toţi oamenii aceştia sunt tineri şi vor avea un rol de jucat în anii următori. Ei vor face România de mâine o recoagulare a modurilor de a gândi, al modurilor de a fi, de a trăi. Tinerii aceştia refuza valorile pe care încearcă să le impună cei mai în vârstă. Nu mai doresc să se acomodeze, să se strecoare, să găseasca o breşă în sistem. În zilele următoare s-ar putea să asistăm la reversul unui fenomen care a caracterizat sfârşitul anilor ‘90 şi începutul anilor 2000: fiecare pentru el. A existat o perioadă până în 1997-1998 în care oamenii gândeau în soluţii de ţară, colective. După 98-99, lucrurile s-au schimbat. S-ar putea să asistăm la o recoagulare a sentimentului soluţiilor colective şi în care să fie angrenaţi tinerii de până în 40 de ani”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe de altă parte, editorialistul crede că este foarte important care românii să rămână la acele cozi chiar dacă nu pot vota, pentru ca toată lumea să poată vedea cum au fost împiedicaţi să voteze.

Alte articole recomandate

Comentarii