•  

  Revoluţia votului începe cu tine

  Bine ai venit în Voteşti! Aici este locul exclusiv al celor care votează!

  Indiferent cum: pro sau contra unui candidat sau – pur şi simplu – împotriva a orice! Aici eşti liber să validezi, dar şi să anulezi orice şi pe oricine prin votul tău! Un candidat carismatic, o idee măreaţă, un sistem mai eficient, o lume mai bună, un viitor mai promiţător sau o viaţă mai frumoasă! Toate acestea se pot transforma în realitate prin exercitarea dreptului de a vota. Totodată, reversul acestora – de exemplu, un candidat malefic sau un sistem manipulator -  poate fi blocat tot prin puterea votului!

  Voteşti este spaţiul virtual al tuturor celor cărora le pasă! Voteşti îi unifică pe toţi românii pro-activi din spaţiul real cu scopul asumat şi aplicat de a încuraja dreptul constituţional de a vota! TU ce faci cu singura ta putere pe care ţi-a dăruit-o cu adevărat democraţia?

  După aproape jumătate de secol, în care părinţii şi bunicii tăi nu au putut vota din cauza cumplitului regim comunist, din 1990 încoace fragila democraţie a rezistat şi datorită votului liber! Dincolo de controverse, frustrări, împliniri pasagere, amăgiri şi dezamăgiri, TU nu te-ai resemnat! După 25 de ani de schimbări în rău şi de pseudo-schimbări în bine, TU ştii că un singur lucru nu s-a schimbat: votul liber! Iar puterea de a vota nu ţi-o poate lua nimeni…

  Aici, în Voteşti, TU nu laşi pe nimeni altcineva să hotărască pentru tine! Dacă ai face-o, ar fi ca şi cum ţi-ai anula toate idealurile şi visurile! Atât ale tale, cât şi ale celor care vin după tine! TU hotărăşti ce fel de ţară vrei să laşi copiilor tăi! Poate că unii nu ştiu, nu vor să afle sau, pur şi simplu, nu le pasă că pentru această libertate a votului s-a plătit, cândva, cu viaţa… Dar poate că, în noiembrie, la aproape un sfert de secol de la Revoluţia din 1989, TU poţi înfăptui, împreună cu noi, o nouă revoluţie! Iar aici în Voteşti noi declanşăm “Revoluţia Votului”!

  Alătură-te demersului nostru şi visul se poate transforma în realitate: cea mai mare prezenţă la vot din istoria post-decembrista! Vino în Voteşti, spaţiul virtual cu mare suprapunere în realul urban, care a abolit absenteismul! Şi, nu uita motivaţia esenţială a iniţiativei noastre care poate schimba neaştept de multe:

  REVOLUŢIA VOTULUI ÎNCEPE CU TINE!

vreaupresedinte.ro

 

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un român din Germania a creat un forum pentru a facilita transportul la secţiile de votare

14 nov 2014 163 afisari
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Un român din Germania a creat un forum pentru a facilita transportul la secţiile de votare

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii din diaspora se organizează înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, pentru a plăti cât mai puţin pe transportul până la secţiile de votare.

Un român din Germania a înfiinţat în acest sens un forum, unde cei care vor să voteze pot stabili cum să împartă cheltuielile de transport.

„În cazul meu, personal, trebuie să călătoresc 30 de kilometri până la cea mai apropiată secţie de votare, fie că este în Hamburg sau în Berlin. Şi, din punctul asta de vedere, bănuiesc că există români pentru care un asemenea argument este destul de hotărâtor încât să nu meargă la vot”, precizează creatorul forumului.

Împărţirea cheltuielilor de transport i-ar putea convinge pe românii din diaspora să meargă duminică la vot. „Avem cam 45 de kilometri. E mai aproape decât la Stuttgart, care e la 120 de kilometri şi ne-am adunat trei familii să mergem în două maşini”, spune o româncă stabilită în Germania.

Pentru a se înscrie pe forum, oamenii au nevoie de un username şi o parolă. Cei care nu doresc să se înscrie pot să verifice ofertele şi fără să se logheze. Deja au fost deschise mai multe destinaţii, precum Austria, Danemarca, Elveţia, Franţa, Germania, Norvegia, Portugalia şi SUA. Cei interesaţi se pot înscrie aici.

Comentarii