•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Scriitorul Gabriel Liiceanu, la GÂNDUL LIVE: Mulţi dintre candidaţi trăiesc într-o inadecvare totală. Ponta e ca un copil lăsat la butoanele unei rachete

28 oct 2014 13547 afisari
Scriitorul Gabriel Liiceanu, la GÂNDUL LIVE: Mulţi dintre candidaţi trăiesc într-o inadecvare totală. Ponta e ca un copil lăsat la butoanele unei rachete

Scriitorul Gabriel Liiceanu consideră că mulţi dintre candidaţii la preşedinţie „trăiesc într-o inadecvare totală”, iar, în ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, acesta „e ca un copil lăsat la butoanele unei rachete”. Cu imprevizibilitate, una dintre caracteristicile premierului, a spus el,  nu poţi conduce o ţară. „Are un asemenea mod de a patina care frizează aproape patologicul”, a comentat Liiceanu.

Impredictibil „sub rigiditatea sa frumos teutonică a chipului” este şi Klaus Iohannis, susţine Liiceanu, care a adăugat că ar fi vrut să primească o explicaţie pentru ce a făcut în 2012, „de ce s-a amestecat în acea cloacă”.

„Dacă aş fi în locul dânsului, aş da o explicaţie foarte cinstită: de ce a ajuns să fie alături de Ponta , Antonescu, de Dan Voiculescu”, a arătat el. Cât priveşte prestaţia electorală a lui Iohannis atunci când a fost întrebat despre casele sale şi banii cu care le-a cumpărat, scriitorul a apreciat că  este vorba „mai degrabă de aroganţă”, iar candidatul PNL ar trebui să înţeleagă că atunci „când apari în faţa unei ţări să fii ales, ştii că vei fi dezbrăcat”.

În ceea ce o priveşte pe candidata Elena Udrea, Gabriel Liiceanu o vede pe şefa PMP în orice altă postură decât cea de preşedinte: „Dacă ar prezenta produsele cosmetice ale unei mari firme de cosmetice cred că şi-ar atinge gradul de competenţă maximă”. De altfel, scriitorul a spus că susţinerea Elenei Udrea este „punctul inexplicabil în traiectoria lui Traian Băsescu”, care a ales să-şi termine astfel mandatul.

Scriitorul Gabriel Liiceanu a fost invitatul special al ediţiei de astăzi a GÂNDUL LIVE

Dezbaterea a fost moderată de Claudiu Pândaru, director editorial al Mediafax Group, şi a atins teme din viaţa culturală şi politică a României.

 

Comentarii