•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Programele economice ale prezidenţiabililor, analizate de şeful Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru şi de Sorin Pîslaru, redactor-şef Ziarul Financiar

7 oct 2014 5469 afisari
Programele economice ale prezidenţiabililor, analizate de şeful Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru şi de Sorin Pîslaru, redactor-şef Ziarul Financiar

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, este de părere că intenţiile enunţate de prezidenţiabili în programele electorale sunt bune, însă acestea nu sunt însoţite de planuri concrete şi strategii care să asigure atingerea acelor deziderate. Dumitru a comentat marţi, la Gândul LIVE, punctele principale ale politicilor economice propuse de candidaţii înscrişi în cursa pentru şefia statului.

Ionuţ Dumitru este de părere că orice votant trebuie să fie informat în legătură cu politicile economice propuse de candidaţii la Preşedinţie, dar şi să poată discerne între promisiuni şi planuri concrete.

”Nici nu prea s-a discutat în dezbaterea publică de astfel de programe (economice, n.r.). Eu cred că orice cetăţean care merge la vot are nevoie să ştie care vor fi politicile economice”, a spus şeful Consiliului Fiscal la Gândul LIVE.

Dezbaterea integrală poate fi urmărită mai jos:

În opinia sa, candidaţii s-au înscris într-o logică a campaniei electorale, în care se promit multe lucruri.

”Pentru alegătorul neavizat, faptul că vine cineva şi spune că îţi creşte salariul sau pensia, este o veste bună. Important este dacă alegătorul îşi dă seama dacă cel care promite are un plan concret în spate, o strategie cum să ajungă acolo”, a punctat Dumitru.

Spre exemplu, în opinia sa nu este suficient să te rezumi la a reduce birocraţia.

”Companiile din România plătesc 39 de taxe pe an. Reducerea birocraţiei este potrivită la orice moment. (...) Poţi spune, vreau să stimulăm plăţile electronice. De ce companiile din România fac 39 de plăţi şi în Bulgaria fac 10? Pentru că în Bulgaria orice companie poate să facă declarare şi plată electronică fără nicio restricţie. Trebuie să am un plan. E bine să enunţi aceste intenţii dar trebuie să ai şi un plan”, a precizat economistul.

Dumitru: Avem nevoie de un plan pe termen lung

Şeful Consiliului Fiscal este totodată de părere că România are nevoie de un consens politic şi de un plan pe termen lung, plan care să fie agreat de întreaga clasă politică.

”Noi în momentul de faţă nu avem la nivel politic un consens pe zece ani. Avem viziuni pe termen scurt. E o supravieţuire politică pe ziua de mâine (....) Trebuie forţat un consens la nivelul partidelor politice, pe chestiuni mari: autostrăzi, educaţie. Nu am reuşit să trecem de la dispute politice pe termen scurt, la a avea un consens cum ar trebui să arate ţara pe termen lung. Ai nevoie de un plan. E clar că sunt nişte lucruri care au repercusiuni pe termen lung”, a spus Ionuţ Dumitru. (Alexandra Pele, gandul)

Comentarii