• Revoluţia votului începe cu tine

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Aproape 30 de ani de libertate de a alege,

  Aproape 7 mandate prezidenţiale,

  Aproape 4 preşedinţi...

  Fiecare atât de aproape de promisiunile sale...

  Şi totuşi atât de departe de îndeplinirea lor...

  Acum, la aproape 30 de ani de la „Revoluţia din decembrie '89”,

  E timpul pentru o nouă revoluţie: cea a votului!

  Foloseşte principala armă a unui cetăţean într-o democraţie:

  VOTUL! Votează-ţi viitorul tău şi al copiiilor tăi!

  Indiferent că votezi pentru sau împotriva cuiva sau chiar împotriva tuturor

  Eşti liber să alegi! Eşti liber să votezi! Pe 10 şi 24 noiembrie!

  Eşti liber să strigi: „VREAU PREŞEDINTE!”

  O campanie împotriva încremenirii civice, marca Gândul & Mediafax!

  #vreaupresedinte

Mica rebeliune a lui Mihai Sturzu, şeful tineretului din PSD, în partidul lui Ponta: „Avem corupţi în primele eşaloane iar ce s-a întâmplat în diaspora e cea mai mare greşeală a Guvernului”

3 dec 2014 13383 afisari
Mica rebeliune a lui Mihai Sturzu, şeful tineretului din PSD, în partidul lui Ponta: „Avem corupţi în primele eşaloane iar ce s-a întâmplat în diaspora e cea mai mare greşeală a Guvernului”

Preşedintele Tineretului Social-Democrat (TSD), deputatul Mihai Sturzu, consideră că „cea mai mare greşeală” pe care guvernul PSD a făcut-o pe 16 noiembrie a fost „ceea ce s-a întâmplat la secţiile din diaspora”.

El anunţă, într-un comunicat transmis miercuri, că va depune în Parlament, "în câteva zile", o iniţiativă legislativă conform căreia un partid ar putea fi înfiinţat doar de trei persoane, iniţiativă "susţinută si de Monica Macovei", dar şi de candidatul Victor Ponta şi de românii din afara partidelor.

"Stânga de azi, cea pe care mi-o doresc, înseamnă acces la politică, la procesul de decizie din stat. Înseamnă acces la vot: cea mai mare greşeală pe care guvernul nostru, al PSD, a făcut-o pe 16 noiembrie a fost ceea ce s-a întâmplat la secţiile din diaspora. Electoratul nu ne-a iertat pentru asta şi a avut dreptate să nu ne ierte. Pentru mine, ca deputat, toate aceste lucruri înseamnă, în primul rând, legi.(...) Legea partidelor politice: există o iniţiativă în afara parlamentului, conform căreia un partid ar putea fi înfiinţat doar de trei persoane. În momentul de faţă, piaţa partidelor politice e blocată de numărul imens de membri necesari pentru înfiinţarea unei noi formaţiuni: 25.000. Ştiu că această iniţiativă este susţinută si de Monica Macovei, dar este o iniţiativă pe care a acceptat-o si candidatul Victor Ponta si, cel mai important, e o iniţiativă a românilor din afara partidelor, pe care, spuneam, trebuie să-i auzim. În câteva zile, voi depune în Parlament această iniţiativă legislativă !", anunţă Sturzu.

Liderul TSD consideră că PSD ar trebui să susţină, în Parlament, legea votului prin corespondenţă sau a votului electronic.

"Din nou, nu e vorba de o iniţiativă PSD, dar dacă PSD îşi poate spăla cu ceva obrazul, după 16 noiembrie, ar trebui să fie principalul promotor al unei asemenea iniţiative. Şi nu e vorba de imaginea PSD aici: s-a dovedit că România tânără e dispusă să stea în frig câte 10 ore, ca să voteze. Ce-ar fi să-i mijlocim, cum spuneam, accesul? Acestea sunt doar trei idei pe care le-am cules din jurul meu. Nu sunt proiecte de lege îngropate prin vreun sertar al comisiilor parlamentare, nu sunt iniţiative de partid. Dar sunt trei probleme, mari, ale românilor. Ele reflectă o atitudine pe care stânga în care eu cred trebuie să o adopte", susţine Mihai Sturzu.

El mai arată că PSD, care tocmai a pierdut alegerile prezidenţiale, a pierdut nu fiindcă adversarul a fost mai bun, "ci fiindcă la urne au apărut, de nicăieri, milioane de români care au nevoie de o schimbare". "Ce i-a adus la urne? Eu cred că, în esenţă, i-a adus o dorinţă de schimbare a tuturor obiceiurilor politice din ultimii ani, o dorinţă de a fi reprezentaţi mai mult de politică decât au fost până acum, o dorinţă de a nu mai fi deranjaţi de scandalul politic omniprezent în ultimii 10-15-25 de ani", consideră Sturzu.

Potrivit deputatului PSD, în această înfrângere există şi o victorie, pentru că România tânără, educată, cu venituri peste medie, urbană e interesată de politică şi e dispusă să meargă la urne.

Sturzu mai mărturiseşte, în scrisoarea difuzată miercuri, că a decontat în PSD toată dragostea pe care a primit-o de la publicul Hi-Q.

" Sunt Mihai Sturzu de la Tineretul Social-Democrat, fost Mihai Sturzu de la Hi-Q. (...) Pe undeva, am decontat, în PSD, toată dragostea pe care am primit-o de la publicul Hi-Q, în toţi cei 18 ani cât am fost împreună în trupă. Dar nu-mi pare rău deloc. Cred că există o vreme pentru orice. (...) Cui şi de ce spun toate aceste lucruri? Le spun colegilor de partid, dar le spun şi alegătorilor. Şi le mai spun asta şi prietenilor mei, din lumea reală, cea în care politica este încă privită ca un lucru rău, ca o sursă de corupţie şi ca o povară pentru societate. (...) PSD-ul are o serie întreagă de probleme interne, începând cu prezenţa corupţilor în primele eşaloane, dar ele ne privesc în primul rând pe noi, membrii de partid. Să nu uităm, însă, de lucrurile asupra cărora societatea românească, şi în primul rând România tânără, neînregimentată, are ceea ce se poate numi un consens. Construind pe acest consens vom fi şi mai mult decât suntem", conchide liderul TSD.

Alte articole recomandate

Comentarii