•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Întrebarea preşedintelui Consiliului Fiscal pentru prezidenţiabili: „Cum se va închide bugetul pe 2015?”

7 oct 2014 154 afisari
Întrebarea preşedintelui Consiliului Fiscal pentru prezidenţiabili: „Cum se va închide bugetul pe 2015?”

Cea mai importantă întrebare la care trebuie să răspundă toţi candidaţii înscrişi în cursa pentru şefia statului este cum se va închide bugetul pe anul viitor, este de părere şeful Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru. Invitat la Gândul LIVE, Dumitru a atras atenţia că viitorul preşedinte şi premierul pe care acesta îl va numi vor fi nevoiţi să găsească soluţii pentru a acoperi o ”gaură” bugetară de 10 miliarde de lei.

”Întrebarea la care trebuie să răspundă toţi candidaţii este cum se va închide bugetul pe 2015 în condiţiile în care avem o presiune de reducere a deficitului. Avem nevoie de peste 10 miliarde de lei, circa 1,6-1,7% din PIB pentru a închide bugetul din 2015”, a susţinut el în cadrul dezbaterii Gândul LIVE de marţi.

În opinia sa, viitorii conducători ai României vor avea de luat o serie de decizii astfel încât să respecte angajamentele asumate până acum.

”Trebuie să reducem deficitul de la 2,2% din PIB la 1,4% din PIB pentru a respecta obiectivul pe termen mediu. 0,8% din PIB, înseamnă sume foarte mari, colosale chiar (....) Necesarul de măsuri pe care trebuie să le implementeze este atât de mare ca impact, încât oricine va veni va avea de luat nişte măsuri, fie pe partea de taxe... Plecând de la premisa că nimic nu se schimbă, vorbim de o ajustare de 10 miliarde de lei. Viitorul guvern va avea de luat nişte măsuri, pe partea de venituri sau pe partea de cheltuieli”, a subliniat Dumitru.

Şeful Consiliului Fiscal vede drept realist scenariul în care viitorul Guvern va majora taxele deoarece din experienţa ultimilor ani, România nu reuşeşte să iasă din ”cercul vicios” al evaziunii fiscale şi să colecteze mai multe venituri la buget prin reducerea economiei subterane şi nu prin majorarea de impozite.(Alexandra Pele, gandul)

Citeşte şi analiza programelor economice ale prezidenţiabililor,  făcută de preşedintele Consiliului Fiscal

Alte articole recomandate

Comentarii