•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Caravana „VREAU PREŞEDINTE”. Românii care-şi fac singuri drumul. Această comună din România are un buget la care alte localităţi doar visează

10 sep 2014 312 afisari
Caravana „VREAU PREŞEDINTE”. Românii care-şi fac singuri drumul. Această comună din România are un buget la care alte localităţi doar visează

În ţara care încă visează la autostrăzi, iar din glodul comunelor sunt oameni care au văzut asfaltul doar la televizor, sunt comunităţi care îşi fac singur drumul. La propriu. În satul Negoieşti, comuna Brazi, judeţul Prahova, unde pe case se căscau crăpături de fiecare dată când un camion trecea pe drum, în două luni, a apărut o centură ocolitoare. Cu trotuare şi piste de biciclete, nota de plată a fost de 1,2 milioane de lei, din banii proprii, de la bugetul comunei care are norocul ca în zonă să fie un parc industrial.

La Negoieşti, Brazi, a oprit şi caravana „VREAU PREŞEDINTE”, iar povestea au spus-o chiar oamenii.

Primar: „Am ştiut să negociem”

Tot mai multe primării de comune şi oraşe din România se luptă, de câţiva ani, cu sărăcia, ba, chiar cu falimentul care le bate la uşă. Unele au pus, deja, lacătul, pentru situaţiile de urgenţă, primarii fiind nevoiţi să ia decizii din propriile case.

Urmăriţi aici înregistrarea VIDEO a unei dezbateri-eveniment: CTP şi Andrei Pleşu despre viitorul României

La polul opus se află câteva localităţi blagoslovite de Dumnezeu şi de minţile edililor care, în loc să-şi dea în cap unii altora, pe motiv de culoare politică, şi-au dat mâna pentru bunăstarea oamenilor.

Un astfel de loc am găsit în comuna Brazi, judeţul Prahova. De ani buni, primarii, indiferent de „originea” lor politică, şi-au lăsat, ca pe un adevărat „master plan”, opisul proiectelor de realizat.

Spre deosebire de multe alte localităţi, unde banii, oricum puţini, au intrat în diverse circuite oculte, edilii căciulindu-se apoi pe la uşile Consiliilor Judeţene, comuna prahoveană, judicios gospodărită, a ajuns să gestioneze un buget de, nici mai mult nici mai puţin, 5.000.000 de euro. Da, aţi citit bine. O sumă cu care s-ar fi lăudat multe oraşe măricele din România.

De ce?! „Pentru că am ştiut să negociem şi să gestionăm apoi relaţiile cu societăţile mari şi antreprenorii care ne-au cerut găzduire”, ne spune primarul Radu Leonaş.

De ani buni îşi desfăşoară activitatea, în zona industrială a localităţii prahovene, branduri vechi, de top, precum “Petrom”, dar şi unele noi, foarte puternice: Parcul Industrial olandez “DIBO” şi un mare Centru Logistic BILLA.

Primul sat din România cu şosea de centură

Această situaţie a făcut posibilă realizarea, între altele, a unei centuri ocolitoare a satului Negoieşti, una dintre cele două localităţi ale comunei Brazi, prima “lucrare” de acest fel din ţară.

De ani buni, oamenii satului, riverani ai şoselei care traversează localitatea dinspre DN 1, Bucureşti – Ploieşti, prin DJ 104P, către DN 1 A, prin DJ 140, s-au plâns că le crapă zidul caselor din cauza traficului intens. Sute de camioane şi tiruri le „zguduiau” gospodăriile cu infrastructură şubredă şi case vechi, lăsând urme vizibile.

Mulţi edili din satele şi oraşele cu situaţii similare promit, de mulţi ani, că vor rezolva problema. Cei din Brazi au reuşit.

Primarul comunei, Radu Leonaş, şi vicele, Ivan Nicolae, au construit, din banii primăriei, o centură ocolitoare, modernă, cu o lungime de peste 700 de metri, „dotată” cu trotuar şi pistă pentru biciclete. Costul final al acesteia s-a ridicat la 1.200.000 de lei, sumă uşor acoperită din bugetul substanţial al primăriei.

Astăzi, gospodarii satului sunt multumiţi că marea majoritate a transportatorilor folosesc şoseaua de centură, localitatea lor devenind una mult mai liniştită şi mai securizată din acest punct de vedere.
 

Comentarii