•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Victor Ponta despre votul în diaspora: „Nu cred în extinderea numărului de secţii. Trebuie schimbată modalitatea de vot prin orice modalitate, vot prin corespondenţă, vot electronic”

2 dec 2014 137 afisari
Victor Ponta despre votul în diaspora: „Nu cred în extinderea numărului de secţii. Trebuie schimbată modalitatea de vot prin orice modalitate, vot prin corespondenţă, vot electronic”

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu că personal, nu crede în extinderea numărului de secţii în diaspora pentru că în mod practic se va dovedi că vor apărea „aceleaşi probleme”. „Trebuie schimbată modalitatea de vot în diaspora, prin orice modalitate, vot prin corespondenţă, vot electronic”, a spus Ponta.

Ponta a fost întrebat de ce a pierdut alegerile prezidenţiale şi a răspuns că „am ştiut să ne adresăm votanţilor noştri, am făcut-o convingător, dar am fost total nepregătiţi pentru aşteptările, supărările şi resentimentele unor largi segmente de populaţie”.

Premierul s-a referit la „tineri, ardeleni, românii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protecţiei persoanelor acuzate de corupţie, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii că toată puterea va fi concentrată la o singură forţă politică, PSD şi Victor Ponta! Mobilizarea acestora în turul doi a decis rezultatul final!”

„Modul în care a fost organizat votul din diaspora a fost scânteia care a declanşat flacăra, dar fondul enunţat mai sus era deja instalat de mai mult timp. Evident că nu a avut nimeni, la nivel guvernamental, nicio intenţie să blocheze votul în diaspora. Dovada? A fost acelaşi număr de secţii ca şi în anul 2009, dar prin schimbarea procedurilor au votat de trei ori mai mulţi români... Pur şi simplu am considerat în mod total eronat că nu vor fi semnificativ de mulţi votanţi decât la precedentele alegeri, şi această eroare ne-a costat foarte scump!„, a declarat Ponta, în interviul acordat celor de la Evenimentul Zilei.

„Repet, concluzia mea este că până la sfârşit, dezbaterile nu au contat la aritmetica rezultatului final, deci nu are rost să cântărim prestaţia mea sau a domnului Klaus Iohannis”, a mai precizat Ponta. De asemenea, premierul spune că nu are contra lui Iohannis „resentimentele sau neîncrederea” pe care le-a avut faţă de Traian Băsescu şi va încerca să colaboreze cu noul preşedinte.

Ponta a precizat că dacă se va pierde majoritatea parlamentară, va demisiona din funcţia de premier şi ACL va trebui să formeze un nou Executiv. Premierul a vorbit despre „conducerea tranzitorie a PSD”, pe care o va asigura până la momentul congresului din primăvară, „când cu siguranţă e nevoie de un alt proiect politic pentru ciclul electoral 2015-2019”.

„Nu există în PSD teama de rebeliune, nu am avut aşa ceva în cinci ani de mandat, ci doar trădare, interese meschine şi lipsa de solidaritate în momente dificile. Acesta e răspunsul exact la ceea ce s-a întâmplat şi acesta este motivul despărţirii de domnii Vanghelie şi Geoană”, a mai spus Ponta.

În privinţa Moldovei, Victor Ponta a precizat că l-a asigurat deja pe premierul Iurie Leancă că sprijinul PSD va continua: „Vreau să văd Moldova membră, alături de noi, a UE”.

Alte articole recomandate

Comentarii