•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Vâlcov, despre a treia rectificare: FMI şi CE susţin proiectul. Penalităţile titlurilor executorii ar însemna 0,1-0,2% în plus la deficit în 2015

3 dec 2014 165 afisari
Vâlcov, despre a treia rectificare: FMI şi CE susţin proiectul. Penalităţile titlurilor executorii ar însemna 0,1-0,2% în plus la deficit în 2015

Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, a declarat, miercuri, că Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) susţin decizia Guvernul de a plăti anticipat o parte din drepturile de natură salarială câştigate de bugetari în urma unor hotărâri judecătoreşti, dar şi că amânarea achitării acestor titluri executorii ar duce la acumularea de dobânzi şi penalităţie echivalente cu 0,1-0,2% din PIB în 2015.

”Atât FMI cât şi CE susţin proiectul de rectificare bugetară şi apreciază faptul că Guvernul a reuşit să devanseze onorarea unor obligaţii în 2014, creând spaţiu fiscal pentru 2015”, a declarat Vâlcov, după şedinţa de Guvern în care s-a aprobat cea de-a treia rectificare bugetară din acest an.

Ministrul delegat pentru Buget a precizat că restificarea este pozitivă, veniturile fiind majorate cu 1,5 miliarde de lei.

Consiliul Fiscal consideră că rectificarea bugetară încalcă ”în mod flagrant prevederile legilor în vigoare” şi arată incapacitatea Guvernului de programare şi execuţie a bugetului, privind în special investiţiile. În opinia formulată, CF mai arată totodată că plata în avans a unor drepturi salariale nu va reduce presiunile pe bugetul pe 2015.

”Apreciez Consiliul Fiscal, însă nu sunt de acord cu ei când spun că (măsurile cuprinse în rectificarea bugetară n.r.) nu ne vor ajuta la deficitul pe anul viitor. Aceste titluri executorii acumulează dobânzi şi penalităţi şi se actualizează cu indicele preţurilor de consum”, a spus Vâlcov, adăugând că acest lucru ar duce la creearea unui deficit bugetar suplimentar de 0,1-0,2% din PIB.

Alte articole recomandate

Comentarii