•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

SONDAJ. Cum îi văd românii pe cei doi candidaţi: Iohannis, mai respectat pe plan extern. Ponta, mai corupt

14 nov 2014 623 afisari
SONDAJ. Cum îi văd românii pe cei doi candidaţi: Iohannis, mai respectat pe plan extern. Ponta, mai corupt

Klaus Iohannis se bucură de mai mult respect pe plan extern, este mai serios, se ţine de cuvânt, este mai competent şi reprezintă speranţa de mai bine pentru cei mai mulţi dintre români, potrivit unui sondaj de opinie realizat pentru alegerile prezidenţiale de Centrul de Cercetări şi Studii Calitative şi Cantitative (CCSCC), la cererea Institutului Liberal Brătianu.

Victor Ponta câştigă însă în faţa contracandidatului său la alte capitole. Românii care au participat la sondajul CCSCC sunt de părere că el înţelege mai bine problemele ţării, arată mai bine la TV şi vorbeşte pe înţelesul tuturor. Cu toate acestea, 55% dintre persoanele intervievate îl consideră mai corupt.

Tot rezultatele sondajului sugerează că pentru cei mai mulţi români alegerile prezidenţiale sunt importante şi că 84% dintre respondenţi se arată interesaţi de cine va fi viitorul preşedinte.

Jumătate dintre români sunt "destul de convinşi" sau "foarte convinşi" că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. Doar 13% sunt foarte convinşi că lucrurile merg în direcţia bună.

De asemenea, mai bine de 60% dintre respondenţi au declarat că sunt "destul de nemulţumiţi" sau "foarte nemulţumiţi" de activitatea actualului guvern, condus de candidatul la prezidenţiale Victor Ponta.

Totodată, 45% dintre cei intervievaţi consideră că, la ora actuală, condiţiile de viaţă din România sunt mai proaste decât acum doi ani şi doar 20% sunt de părere că în România se trăieşte mai bine acum.

În total, 37% dintre respondenţi sunt de părere că anul viitor situaţia financiară a gospodăriei lor va rămâne aceeaşi decât în prezent, în timp ce 36% sunt de părere că în 2015 lucrurile se vor schimba în bine.

Sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice prin selecţie asistată de calculator (CATI) şi a avut un eşantion de 1.013 persoane cu vârste de 18 ani şi peste.Marja de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3,2%.

Care sunt rezultatele sondajului comandat de PSD

Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) a publicat, joi, un sondaj înainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în care Victor Ponta era dat favorit, cu 54% din voturi, spre deosebite de sondajul CCSCC care nu prezintă un câştigător.

De asemenea, potrivit sondajului CSCI, 44% dintre respondenţi au "multă" şi "foarte multă" încredere în Victor Ponta şi 36% în Călin Popescu Tăriceanu, anunţat ca viitor premier, în cazul în care candidatul PSD-UNPR-PC va câştiga alegerile.

Sondajul a fost tot unul de tip CATI, iar în cadrul acestuia au fost luate 1.500 de interviuri.

Alte articole recomandate

Comentarii