•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Prima cerere de prelungire a votului, în Marea Britanie

16 nov 2014 118 afisari
Prima cerere de prelungire a votului, în Marea Britanie

Peste 10.000 de români stau la coadă, la cele trei secţii de votare din Londra, astfel că preşedintele uneia dintre secţii a făcut cerere către Biroul Electoral Central pentru prelungirea programului de vot.

Prelungirea programului de votare la alegerile prezidenţiale poate fi făcută, însă, doar prin modificarea legii 370/2004, privind alegerea preşedintelui României. Acest lucru nu poate fi făcut nici de Biroul Electoral Central, nici de Ministerul Afacerilor Externe, către care s-au îndreptat cele mai multe critici privind organizarea procesului de votare în diaspora, ci doar de Parlamentul sau de Guvernul României, condus acum chiar de către unul din candidaţii la preşedinţie – Victor Ponta. Acest lucru a fost confirmat pentru gândul de un judecător al Curţii Constituţionale.

Alianţa Creştin Liberală a cerut, în urmă cu o oră, guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea programului de vot astfel încât românii din străinătate să poată vota.

Aproximativ 12.000 de români erau la coadă, la cele trei secţii de votare din Londra,  ora 16:30, conform estimărilor Mediafax.

De asemenea, românii au stat la coadă chiar şi cinci ore în Bonn, Germania, pentru a ajunge să voteze. În Munchen, coada a ajuns să măsoare, la orele după-amiezii, 3 kilometri. Timpul lung de aşteptare i-a determinat pe unii români să meargă către secţiile de votare din ţările vecine, cum ar fi cea din Luxemburg, unde au venit cetăţeni români din Franţa, Olanda sau Belgia. Mai mulţi români din diverse ţări europene au intrat în direct la Gândul Live, pe tot parcursul zilei, pentru a povesti problemele uriaşe de organizare ale votului din străinătate şi a ne prezenta imagini cu cozile din faţa secţiilor de votare.

Alte articole recomandate

Comentarii