•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Predoiu, despre Ponta: Oamenii să-şi dea seama de monstrul din spatele rânjetului de copil nevinovat

6 nov 2014 995 afisari
Predoiu, despre Ponta: Oamenii să-şi dea seama de monstrul din spatele rânjetului de copil nevinovat

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că în al doilea tur al prezidenţialelor speră ca oamenii să vadă "monstrul care se ascunde în spate, sub rânjetul ăsta de copil nevinovat" al lui Victor Ponta, care foloseşte în mod pervers şi cinic o "retorică nationalist-comunistă".

"Este revoltător să scoţi toţi monştrii ăştia care au bântuit societatea românească din dulap. Ura între oameni, sciziunea între categorii sociale, între provinciile româneşti. Păi, vorbind de această sciziune pe care vezi Doamne, vrei să o acoperi, recunoşti că există. Ea nu există. Am circulat în ultimul an peste 140 de mii de kilometri pe roţi, în ţară. Nu există această diferenţiere, sigur că există regionalisme, sigur că fiecare e mândru de ţuica din judeţul lui, vinul care se face în alt judeţ. Aia e altceva. Dar nu există în capul niciunui român, poate în capul sec al domnului Ponta, această idee de a fi fracturaţi, de a fi despărţiţi. Implicit promovează această teză, şi e periculoasă. E ca şi cum eu m-aş duce într-o casă şi le-aş spune «Dom’le, hai să vă împac, că sunteţi certaţi». Dar oamenii ăia sunt în regulă. Deci, inclusiv lansarea acestei teme e dovada unei perversităţi în gândire şi a unui cinism politic pe care nu l-am mai văzut de mult", a declarat Predoiu.

El a afirmat că speră ca Ponta să "plătească" şi oamenii "să aibă instinctul să vadă monstrul care se ascunde în spate, sub rânjetul ăsta de copil nevinovat".

Prim-vicepreşedintele PDL a interpretat astfel mesajele lui Victor Ponta legate de votul din Ardeal şi cel din Moldova şi Muntenia de la primul tur al prezidenţialelor. "Este un mesaj care la rândul său cuprinde o minciună. Niciodată nu s-a făcut o diferenţiere în campania noastră între cetăţenii din Ardeal şi cel din vechiul regat. Dimpotrivă, dacă vedeţi răspândirea mintingurilor pe care le-am avut, acţiunilor electorale, se poate constata uşor un echilibru între toate provinciile româneşti. Deci din punctul ăsta de vedere nu se acoperă minciuna lui Ponta. În plus, dacă veţi analiza conţinutul discursului domnului Iohannis şi a celorlalţi membri ai echipei veţi vedea atenţia care s-a acordat regiunilor defavorizate economic. Este foarte important ca regiunile istorice să fie echilibrate economic", a spus Predoiu.

"Sloganul domnului Ponta este un slogan naţionalist-comunist. Scoate din dulap retorica ceauşistă naţionalistă, dar nu este acoperit de fapte. Dacă domnul Ponta dorea să aibă un astfel de slogan îl dădea afară mai de mult pe domnul Şova de la ministerul Transporturilor şi nu-l lăsa mai bine de un an de zile să deseneze cu carioca pe hartă autostrăzi imaginare, făcea măcar ceea ce s-a început în guvernarea anterioară, unde nu spun că totul a fost în regulă", a mai spus Predoiu.

El a susţinut că atunci când Ponta era deputat şi era "în plină desfăşurare reforma codurilor a blocat-o cât a putut şi el şi domnul Şova". "Ăsta e patriotismul lui Ponta şi al lui Şova. Tot ce a făcut a fost să submineze orice proiect de interes naţional pentru ţara asta, vă spun cel puţin pe Justiţie unde sunt informat în detaliu (...) Domnul Şova mi-a spus în faţă «O să-ţi blocăm Codurile, nu ne interesează, vrem să le facem noi». Şi eu am spus «Dom’le, întârziem doi ani de zile, avem MCV, poate reuşim să-l ridicăm. Accelerăm fonduri europene, sunt multe consecinţe, vin investiţii». «Nu ne interesează». Ăsta este patriotismul domnului Ponta şi a domnului Şova, naţionalism-comunist de faţadă, retorică bolşevică, minciună şi în spate o incompetenţă crasă. Băieţii ăştia ştiu să dea din gură, atât", a mai declarat Predoiu.

Alte articole recomandate

Comentarii