•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Mesajul primului român care a votat în străinătate, scris cu „disperarea emigrantului”

16 nov 2014 668 afisari
Mesajul primului român care a votat în străinătate, scris cu „disperarea emigrantului”

Votul pentru alegerea preşedintelui României a început, în Noua Zeelandă, cu 11 ore înainte de deschiderea urnelor în ţară. Un român care spune că a votat primul, înaintea tuturor celorlalţi români, din toată lumea, în cadrul acestui tur de scrutin, a postat un mesaj pe Facebook, în care îşi povesteşte gândurile de la vot. Sunt gânduri de revoltă, gânduri care speră la un viitor mai bun şi la întoarcerea acasă. Căci, spune românul, pe nume Dan Coroian-Vlad, el nici măcar nu vrea „o ţară ca afară”, ci doar una mai „normală”, împreună cu „certitudinea că nu ne îndreptăm din nou în direcţia greşită”.

„Stau în faţa secţiei de votare şi mă întreb de ce mă trece scrisul. E disperarea de a mă vedea furat, din nou, de speranţa că ţara mea o să meargă în direcţia bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă şansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se află pe drumul bun). Nu vreau să îmi pierd limba, „I Love You” dă bine numai în filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci când plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineaţa plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea şi casa pe malul mării în favoarea prietenilor de o viaţa, Clujului, familiei... Nu „vreau o ţară ca afară”. Vreau doar un pic de normalitate şi certitudinea că nu ne îndreptăm din nou în direcţia greşită. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunţ în favoarea unui trai decent.

Mesajul românului, care este însoţit de o poză foarte sugestivă de la urnă, se încheie cu un mesaj pentru români: „Nu fiţi tâmpiţi, mergeţi la vot”.

În doar două ore de la publicare, mesajul primului român care a votat în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a fost redistribuit de 5.600 de ori şi a primit peste 6.500 de aprecieri.

gândul vă reaminteşte, după cum a relatat şi vineri, că în centrele de vot în care au fost probleme în primul tur se anunţă, din nou, un vot dificil, în ciuda suplimentării ştampilelor şi a cabinelor de vot (nu şi a secţiilor). Concret, reprezentanţii partidelor, care nu pot fi înlocuiţi cu personal MAE, ci tot cu reprezentanţi de-ai partidelor, absentează. Procesul de vot riscă să fie chiar mai dificil decât în primul tur în secţii precum ICR Londra şi în cea de la Consulatul român din Londra, unde, din şapte membri ai Comisiei (unul fiind preşedintele), trei şi-au anunţat absenţa. Partidele nu i-au înlocuit, astfel că trei ştampile şi trei cabine de vot din fiecare secţie riscă să nu poată fi folosite. Mai multe, AICI.

Alte articole recomandate

Comentarii