•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Marius Nicolescu, membru în biroul electoral 24 din Bruxelles, despre adevărata problemă a votului în străinătate

7 nov 2014 1232 afisari
Marius Nicolescu, membru în biroul electoral 24 din Bruxelles, despre adevărata problemă a votului în străinătate

Invitat vineri la dezbaterea Gândul LIVE, Marius Nicolescu, membru în biroul electoral numărul 24 din Bruxelles, a explicat că pentru a putea vota mai mulţi români în diaspora este nevoie de o modificare a sistemului de completare a datelor personale, procedură care a necesitat cel mai mare efort şi care a dus în mod semnificativ la îngreunarea procesului de vot.

"Noi nu ne aşteptam să vedem ce am văzut în ziua aceea. În modul cel mai sincer. Pentru noi a fost o surpriză", a declarat el, prin intermediul skype, în cadrul dezbaterii moderate de către Claudiu Pândaru. "Am scris de-am înebunit. De la şapte şi jumătate până la ora 21 (...). Problema este că noi, în 2014, suntem obligaţi să trecem pe o hârtie un milion de date: numele, adresa, CNP-ul... Cea mai mare bucată de timp s-a pierdut pe scrisul chestiilor ăstora pe hârtie", a adăugat el.

O soluţie ar putea fi, pe lângă suplimentarea personalului din secţie, modificarea procedurilor astfel încât listele să poată fi completate numai cu CNP-ul, în baza căruia, oricum, pot fi aflate, într-un sistem computerizat, toate informaţiile necesare pentru procesul de votare.

Dezbaterea integrală o poţi urmări mai jos:

  

Alte articole recomandate

Comentarii