•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Liiceanu i-a trimis IPS Daniel o carte cu dedicaţie în care se referă la "târârea" BOR în campanie

14 nov 2014 303 afisari
Liiceanu i-a trimis IPS Daniel o carte cu dedicaţie în care se referă la

Cartea "Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile", apărută recent la editura Humanitas, i-a fost trimisă de către Gabriel Liiceanu, joi, Patriarhului Daniel, potrivit unei informaţii postate pe una dintre paginile oficiale de Facebook ale editurii.

Pe această pagină de Facebook a fost postată şi o imagine cu dedicaţia-autograf pe care Gabriel Liiceanu i-a trimis-o Patriarhului Daniel: "Preafericitului Părinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi tuturor preoţilor care, în aceste zile, consideră ruşinoasă şi nu acceptă târârea Bisericii noastre în alegerile prezidenţiale".

Cartea "Fie-vă milă de noi! şi alte texte civile" cuprinde texte care au fost scrise de pe poziţia unui membru al "societăţii civile" în perioadele în care "febra organismului social a atins în ţara noastră grade paroxistice", potrivit descrierii volumului de pe site-ul Humanitas.

"Intelectualul român trăieşte nevrotic şi dramatic, prins între tentaţia de a gesticula vehement pe scena publică şi cea de a trânti, scârbit, poarta istoriei şi de a se încuia în camera lui. Mereu am avut, ca români, ceva de înfruntat, de îndreptat, de luat de la capăt. Trăim, epuizant, o stare de insurecţie cetăţenească. Bolnava noastră Românie, cu şmecherii, lichelele sau incapabilii care au condus-o periodic, ne-a cerut, de prea multe ori, să nu uităm că suntem «cetăţeni» şi «români». Visez o Românie de care să nu trebuiască să-mi aduc aminte mai mult de o dată la patru ani", spune Gabriel Liiceanu, într-o declaraţie postată pe acelaşi site.

Biserica Ortodoxă Română a fost criticată de mai multe ori în ultimele săptămâni că s-a implicat în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, în presă fiind difuzate mai multe înregistrări în care preoţii îndemnau explicit la vot în favoarea lui Victor Ponta.

Alte articole recomandate

Comentarii