•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

CTP: Amintirea acestei zile va rămâne în conştiinţa românilor şi îi va face să reacţioneze la abuzurile puterii

16 nov 2014 437 afisari
CTP: Amintirea acestei zile va rămâne în conştiinţa românilor şi îi va face să reacţioneze la abuzurile puterii

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, cel mai important lucru al acestei zilei este mesajul pe care îl transmit cei care se află în diaspora şi nu pot vota. Pe de o parte, aceştia îi îndeamnă pe cei din ţară să meargă şi să voteze, iar pe de altă parte, faptul că merg la secţiile de votare chiar dacă ştiu că cel mai probabil nu vor vota, doar pentru a atrage atenţia asupra faptului că îşi doresc să îşi exercite acest drept.   

“Amintirea acestei zilei va rămâne în conştiinţa românilor din străinătate şi din ţară, şi îi va face să nu mai fie indiferenţi în momentul în care avem nişte violări ale statului de drept, ale democraţiei. Îi va face să reacţioneze în faţa abuzurilor puterii”, a comentat Popescu. 

Mii de românii din diaspora stau la cozi interminabile în faţa secţilor de votare Londra, Paris, Viena sau Munchen, şi cel mai probabil nu vor reuşi să voteze până la ora 21:00, când potrivit legii secţiile vor fi închise. Acesta este motivul pentru care românii din diaspora fac un apel la cei din ţară pentru a merge la vot.   
 

Alte articole recomandate

Comentarii