•  

  VREAU

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume.

  Vreau să cresc, să visez, să aleg.

  Dacă spui acum aceste trei lucruri simple, cine aude vocea ta?

  Ai vrut libertate şi ţi-au dat linişte. Liniştea lor. Ai vrut schimbare şi ţi-au dat oamenii. Oamenii lor. Ai vrut să trăieşti bine şi ţi-au spus bine. Binele lor.

  Au trecut 25 de ani, iar viaţa ta a ajuns viitorul lor.

  După 25 de ani, îţi vor cere din nou să speri.

  Azi, poţi să ieşi din rând. Să le faci o surpriză. Să nu mai aştepţi. Să nu te mai plângi. Să le spui în faţă: vreau să-mi iau viaţa înapoi.

  E simplu: azi, eu vreau să fiu preşedinte. Azi, eu ştiu ce vreau. Şi nu sunt singur. Azi, în România mea, te vreau şi pe tine preşedinte. Eu, tu, noi avem azi puterea. Alege! Fă-ţi ziua de mâine mai fericită decât ziua de azi.

  Vreau. Un singur cuvânt care poate face o viaţă. Pune-l oriunde şi poate ridica o lume. Vreau.

Cu Gândul la România

Avertismentul lui Geoană: Situaţia PSD, mai gravă decât în 2004; votul negativ a fost de o intensitate fără precedent

17 nov 2014 31752 afisari
Avertismentul lui Geoană: Situaţia PSD, mai gravă decât în 2004; votul negativ a fost de o intensitate fără precedent

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că situaţia actuală a PSD este mai gravă decât cea din 2004, fiind caracterizată de management deficitar şi de erori severe care au dus la un vot negativ de o intensitate fără precendent, asumarea urgentă a responsabilităţilor în partid fiind iminentă.

"Asumarea explicită şi urgentă a responsabilităţilor personale pentru înfrângerea din alegerile prezidenţiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru Stânga românească şi pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la acestă situaţie", a scris Geoană pe contul său de Facebook.

El a arătat că, deşi similară, situaţia din 2014 este mai gravă decât cea din 2004. "Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD şi candidatul său s-au reactivat cu o şi mai mare forţă, propagându-se la o nouă generaţie de români din ţară şi străinătate", a susţinut Geoană.

El a arătat că managementul deficitar al partidului şi erorile severe din turul doi, poziţia publică ambiguă faţă de problema critică a corupţiei, precum şi ignorarea sistematică a nevoilor legitime ale masivei diaspore româneşti au contribuit la un val de vot negativ, de o intensitate fără precedent.

Geoană a arătat, referindu-se la perioada următoare, că PSD trebuie să încerce să păstreze guvernarea, iar discuţiile fireşti din partid trebuie să ţină cont de această necesitate de etapă.

"În acelaşi timp, trebuie pregatită următoarea etapă din viaţa agitată a partidului, într-un Congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevarată reinventare a PSD", a spus Geoană.

El a arătat că rezultatele alegerilor prezidenţiale arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii şi vocea diasporei şi să înveţe din greşelile făcute.

"Dincolo de alegeri, viaţa românilor din ţară şi din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD şi să înţelegem că trebuie să existe un dialog constant cu românii. Putem rămâne principala forţă politică a României doar dacă ne asumăm greşelile şi ascultăm mesajul oamenilor", a mai arătat Geoană.

Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro

Alte articole recomandate

Comentarii